GÖRÜNTÜLÜ

Almanya’da gençler Abdullah Öcalan’ın kitaplarını okudu

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) eyaletindeki Grevenbroich kentinde Kürt gençlik hareketleri TCŞ ve TekoJIN üyeleri, açık havada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kitaplarını okumak için buluştu.

Perşembe günü akşam saatlerine doğru Grevenbroich kentinin işlek bir parkında bir araya gelen TCŞ ( Tevgera Ciwanên Şoreşger) ve TekoJIN ( Jinên Ciwanên Têkoşer) üyesi gençler, Abdullah Öcalan’ın “Özgürlük Sosyolojisi” savunmasından bir kısım  okudu. 

TEV-DEM, YPG ve TekoJIN bayraklarının yanısıra Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının bulunduğu bir flama açan gençler, amaçlarının Abdullah Öcalan’ın kitaplarını ve ideolojisini halka taşımak olduğunu belirtti. 

Abdullah Öcalan’ın “Savunmalarım neredeyse ben oradayım” sözünden hareketle bu kitap etkinliğini gerçekleştirdiklerini söyleyen gençlik örgütleri, gençleri Abdullah Öcalan’ın felsefesini daha fazla okumaya ve kendilerini geliştirmeye çağırdı. 

Kitap okuma etkinliğinin ardından gençler, özgürlük, özgür eş yaşam ve kadın üzerine değerlendirmelerde bulunarak etkinliklerini sonlandırdı.