GÖRÜNTÜLÜ

Kürtçe dil ve müzik kursu gören çocuklar sertifikalarını aldı

Almanya'nın Aurich kentinde yaklaşık 6 aydır devam eden Kürtçe dil kursu ve Kürtçe müzik kursunda eğitim gören 60 çocuğa düzenlenen bir törenle sertifikaları verildi.

AURICH'TE KÜRTÇE DİL VE MÜZİK KURSU

Almanya’nın Aurich kentinde Aurich Şehit Zelal Kadın Meclisi tarafından yaklaşık 6 aydır devam eden Kürtçe dil ve müzik kursuna tamamı çocuklardan oluşan 60 kişi katılım sağladı. 2024 Aralık ayında başlayan kurslarda 44 kişi Kürtçe dil kursu 16 kişi de Kürtçe müzik alanında eğitim gördü.

Kürtçe dil kursu Mamoste Serhed Rewanduzî tarafından Çarşamba ve Perşembe günleri olmak üzere saat 16.00 ila 18.00 saatleri arasında verilirken, Kürtçe müzik kursu ise Salı günü saat 16.00-18.00 arası müzisyen Lokman Yaman tarafından verildi.

Oldenburg yakınlarında bulunan Aurich Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapılan mezuniyet töreninde kursa katılan çocuklar ve aileleri hazır bulundu.

Törende bir konuşma yapan Mamoste Serhed Rewanduzî, diasporada yaşayan Kurdistanlıların mutlaka dillerine sahip çıkmaları gerektiğini belirterek, burada da en büyük vazifenin anne ve babalara düştüğünü vurguladı. “Dilimiz, kimliğimiz ve geleceğimizdir” diyen Rewanduzî, düzenlenen dil kurslarına herkesin katılması çağrısında bulundu.

Konuşma ardından mezun olan öğrencilere başarı sertifikaları verilirken, Kürtçe müzik eğitimi alan öğrenciler de kurs boyunca öğrendikleri stranları aileleri ile  birlikte seslendirdi.