Avrupa Kültür ve Sanat Komitesi Rojava’daki saldırıyı kınadı

Avrupa Kültür ve Sanat Komitesi, Rojava’da Türk devleti tarafından gerçekleştirilen ve Dêrar Cuma Hemze’nin şehadeti ve şair Ferhad Merdê’nin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı kınadı.

Komite tarafından yayınlanan yazılı açıklamada şunlar belirtildi: “Halkın direnişi ve özellikle hem Kürdistan’da hem de ülke dışında gelişen Newroz direnişi ile faşizmin yüzüne bir tokat vurulmuştur. Gerillanın amansız direnişi karşısında yenilen ve amaçlarına ulaşamayan işgalci Türk devleti, artık açık bir biçimde sanatçıları, aydınları, yazarları hedef alıyor. Faşist Türk devleti her ne kadar basın ve sanat çalışanlarına karşı  tutuklama, öldürme gibi uygulamalardan hiçbir zaman vazgeçmemiş ise, şimdi de dünyanın gözü önünde sanatçı ve yazarlara uçaklarla saldırıyor.

Şair Ferhad Merdê arkadaşımız ile sanatçı arkadaşların hedef alınması, Türk devletinin Kürtlere dönük saldırılarına her alanda ısrarlı olduğunu gösteriyor.  Biz Avrupa Kültür  Ve Sanat Komitesi olarak, bu terörist saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu ve buna benzer saldırılar, bizi çalışmalarımıza daha sıkı bağlıyor. Mücadeleye sahip çıkmamızı güçlendiriyor. Saldırıda şehit düşen Dêrar Cuma Hemze arkadaşın ailesine başsağlığı diliyoruz. Ferhad Merdê ve diğer arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.”