'Bêrû', Paris Kürt Kültür Festivali'nde sahnelendi

Teatra Jiyana Nû, 'Bêrû' oyununu Paris Kürt Kültür Festivali kapsamında Blanc Mesnil Tiyatro Salonunda sahneledi.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), Kürdistan Üzerine Düşünce ve Araştırmalar Enstitüsü (IREK), Kürdistan Sanat ve Kültür Derneği (ACK) ile Danielle Mitterrand Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği Paris Kürt Kültür Festivali kapsamında Bêrû oyunu, Blanc Mesnil Tiyatro Salonunda sahnelendi. Büyük ilgi gören Dario Fo’nun Kürtçeye uyarlanan oyunu, uzun yıllardır Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) bünyesinde faaliyet gösteren Teatra Jiyana Nû tarafından sahnelendi.

Festival kapsamında yer verilen oyunun oyuncuları Fransa’nın değişik kentlerinde Kürdistanlılarla buluşurken, Paris Kürt Kültür Festivali kapsamında Cuma akşamı Blanc Mesnil Tiyatro Salonunda sahne aldı. Uzun aradan sonra ilk kez ülkeden gelen bir tiyatro grubu izleyicilerle buluşurken, grup, 1991 yılından bu yana MKM bünyesinde oyunlar sahneliyor.

Birçok oyuncusu tutuklanan, oyunları yasaklanan “Jiyana Nû”, seyirciden yoğun ilgi gördü.

Grubun Avrupa’nın başka bölgelerinde de oyunlarını sahnelemesi bekleniyor.

FESTİVAL SÜRÜYOR

Festival Cumartesi günü saat 13:00’da Rue Metz 10. Paris bölgesinde sokak konseri, Pazar günü ise 14.00’te Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde dengbej divanı ile devam edecek. Hafta içi resim sergisi, çocuk atölyesi, kültür paneli ve final konseri ile devam edecek festival, 28 Mayıs Cumartesi günü son bulacak.