Celle’de 2. Êzidîxan Kültür Sanat Festivali gerçekleştirildi

Almanya’nın Celle şehrinde düzenlenen 2. Êzidîxan Kültür Sanat Festivali’nde gerilla ve YBŞ-YJŞ’ye destek mesajları verildi.

Festival ‘Bi xwedîderketina mîrasa Mam Zekî, Xweseriya Şengalê û çanda Ezidîxanê biparêze'(Mam Zeki’nin mirasına Sahip çıkmak için Şengal’in Özerkliğine ve Êzidîxan’ın Kültürünü Koru) şiarıyla gerçekleşti. 

Festival için Sîwana Meclisên Jinên Êzîdî(Êzidî Kadın Meclisleri Çatı Örgütü), Şaxê Partiya Azadî û Demokrasiyê ya Êzidiyan PADÊ ya li ewropa(PADE Avrupa örgütü), Navenda Yekîtiya Komeleyên Êzidiyan( NAV-YEK), Meclîsa Şengalê ya li Derveyî Welat(Şengal Meclisi Yurtdışı örgütü) Hevbendiya Êzidiyên Sûriyê( Suriye Êzidî Birliği) Hevgirtina Ciwanên Êzidî, Navenda Çanda Êzidxanê ( Êzidîxan Kültür Merkezi) ve Sîwana Meclîsên Gundên Êzidî yên Bakurê Kurdistanê (Kuzey Kürdistan Êzidî Köyleri Meclisleri) ortak açıklama ile katılım çağrısı yapmıştı. Festival organizasyonu adına yapılan çağrıda “Festivalimize katılım 74. Fermanın fedailerinin emeği, inancı ve amaçlarına sahip çıkma anlamındadır. Dost ve doüşmamlara da mesajdır. Bu festivale katılım ile tüm dünyaya Mam Zeki ve yoldaşlarının miras ve direnişlerini sahiplendiğimizi gösteriyoruz” ifadeleri yer aldı. 

KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında KDP ihaneti ve Türk devleti işgaline karşı gerillanın yanında yer alınması gerektiğini belirtti. Ermeni Gazeteci Hayko Bağdat ise ezilenlerin birbirini anlayacağını belirterek “Soykırımdan geçirilmek istenen Êzidîleri yine en iyi anlayacak olan Soykırıma maruz kalan Ermenilerdir. Ermeni direnişçilerin devrimcilerin dayanışma duygularını iletiyorum” dedi. 

2. Êzidîxan Kültür Sanat festivalinde NCE sanatçıları, Koma Zaroken Roje, İlona Avesta, Elind, Dilan Dilsoz, Azad Bedran gibi sanatçılar sahne alırken Koma Laleş halk oyunlarını sergiledi. Geleneksel kıyafetleriyle festivale katılan kadınlar Kürdistan’a özgü yöresel lezzetleri tanıttı.