Gültan Kışanak’ın kitabına yasaklama ve toplatma kararı

İzmir 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi, siyasetçi Gültan Kışanak'ın kaleme aldığı "Kürt Siyasetinin Mor Rengi" kitabı hakkında yasaklama ve toplatma kararı çıkardı.

İzmir 4. Sulh Ceza Mahkemesi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski İzmir İl Eşbaşkanı Berna Çelik’in evinde bulunan iki kitabın yasaklanması ve toplatılması kararı verdi. 

Savcılık, "Kürt Siyasetinin Mor Rengi" ve "Kobani'nin Kızları" isimli kitapların "örgüt propagandası" içerdiğini öne sürerek, yasaklanmalarını talep etti. Mahkeme, savcılığın bu talebini kabul etti.

Kürt siyasetçi Gültan Kışanak tarafından kaleme alınan "Kürt Siyasetinin Mor Rengi" kitabı, siyasette aktif rol oynayan ve daha sonra tutuklanan kadınların deneyimlerini anlatıyor. Kitap, kadınların siyasette karşılaştıkları zorlukları ve erkek egemen sisteme karşı verdikleri mücadeleyi ele alıyor.

"Kobani'nin Kızları" kitabı ise Amerikalı gazeteci-yazar Gayle Tzemach Lemmon tarafından yazıldı ve Kobanê’de DAİŞ çetelerine karşı savaşan kadınların hikayelerini içeriyor. 

Bu kitaplar daha önce de yasaklanmış ancak karar itiraz sonucu kaldırılmıştı.