Gurbet’in taş tabletli güncesi Lozan’da sergilendi

Görsel Sanatçı Banu Cennetoğlu’nun 145 litografi kireçtaşı levhaya işlediği nakşedilen “Yüreğimi Dağlara Nakşettim” kitabı, Lozan Sanat Müzesi’nde sergilendi. Sergi, Mayıs ayına kadar ziyaretçiye açık olacak.

Kürt Kadın Hareketi’nin ve basın yayın tarihinin simge isimlerinden Gurbetelli Ersöz'ün Banu Cennetoğlu tarafından 145 litografi kireçtaşı tabletine nakşedilen “Yüreğimi Dağlara Nakşettim” güncesi, Lozan Sanat Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.

Gurbetelli Ersöz, gerilla yolculuğuna çıktığı 27 Temmuz 1995’ten itibaren şehit düşmeden önce 8 Ekim 1997’ye kadar sürece dair yaşadıklarını, duygu ve düşüncelerini deftere nakşetmişti. Güncesi, “Yüreğimi Dağlara Nakşettim” adıyla kitap haline getirilmişti.

Sergi, ilk kez Atina’da, daha sonra Stuttgart’ta sergilendi.

Üçüncü kez Lozan Sanat Müzesi’nde açılan serginin ilk gününde yoğun ilgi gözlendi.

145 litografik kireçtaşı levhadan oluşan, zaman ve ortama göre dayanıklılık gösteren tabletler, bir kütüphane özelliği taşıyor.

Tabletlerde ayrıca Gurbetteli Ersöz’ün gazetecilik yaptığı yıllar ve verilen ağır hapis cezaları ve getirilen yasakların yer aldığı detaylar da nakşedilmiş.

Plateforme 10, Musee cantonal des Beaux-Arts Place de Gare 16, 1003 Lausanne adresinde bulunan sergi, Nisan ayı sonuna kadar sanatsever ve ziyaretçilere açık olacak.