Hêza Bükreş’ten de ödülle döndü

Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen Film in Focus Uluslararası Film Festivali’nde Hêza belgeseli, en iyi belgesel dalında ödüle layık görüldü.

Yönetmen Derya Deniz’in ilk belgesel filmi Hêza, dünyadan onlarca film ve belgeselin katıldığı 4. Film in Focus Uluslararası Film Festivali’nde ödülle döndü.

Hêza belgeseli, daha önce İsveç Boden Uluslararası Film Festivali’nde en iyi belgesel, Güney Asya’daki Bhutan’da gerçekleşen Druk International Film Festivali’nde üstün başarı, Los Angeles Bağımsız Kadın Film Ödülleri Festivali’nde en iyi belgesel ödülleri almıştı.

Hêza, Film in Focus Festivali’nde aldığı olduğu en iyi belgesel ödülü ile 4. kez ödüle hak kazanmış oldu.

Hêza, DAİŞ’in Şengal’e saldırısında esir düşen, bir yıl sonra Kürt bir ailenin yardımıyla kaçmayı başararak, Reqa’da DAİŞ’e karşı savaşan kadın birliğine komuta eden bir Êzidî kadının hikayesini anlatıyor.

Yönetmen Derya Deniz, bütün ödülleri, zor günler yaşayan ve direniş halinde olan Kürt halkı, Êzidîler ve özelde de Şengalli kadınlara armağan ettiğini söyledi.

Hêza belgeseli, Temmuz ve Ağustos aylarında da İtalya, Portekiz, Almanya, İsrail, ABD ve İngiltere’de uluslararası festivallere katılacak.

https://www.youtube.com/channel/UCtxxAjUh4G3gR_kMkOYtouw/videos

https://www.youtube.com/watch?v=BGEzXHWFoEI