Hîlala Zêrîn’de resim kursları

Çocukların eğitimine önem veren Hîlala Zêrîn Kültür Hareketi, resim kursuyla hem çocukların gelişmesine katkı sağlıyor hem de sanata çekmeye çalışıyor.

Hîlala Zêrîn Kültür Hareketi, konsantrasyon gücü ve öz güveninin artması gibi birçok olumlu etkisi olan resimle ilgili her merkezinde kurslar açarak, çocukların gelişmesine katkı sağlıyor.

Hem resim hem de müzik öğretmeni olan Besma Hüseyin Anter, Hilala Zêrîn’e bağlı resim grubunda 7-14 yaş arası çocuklara resim eğitimi veriyor. 9 aydır Hesekê’de olan Besma, kurs verdiği çocuklarını ilk grubu 6. sınıfa kadarki öğrencilerden, ikincisi ise 7. sınıf ve sonrasından oluşuyor. Çocuklar için algı, beceri ve yaratıcı gücünü ortaya çıkaran resim yapmanın, hem iletişim hem de kendini ifade etme aracı niteliğine işaret eden Besma, “Yeni şeyler öğrenmek çocukların gelişimi için faydalı ve çocuklar da mutlu. Resim yapmak hoşlarına gidiyor. Küçük çizimlerle başladılar ama bugün istedikleri resmi çizebiliyorlar” dedi.

HAFTADA İKİ GÜN EĞİTİM

Çocukların öğrenci olmaları nedeniyle hem okul hem de resimle zorlanmamaları için hafta iki günle yetindiklerini belirten Besma, şunları ifade etti: “İki grubun olması avantajlı. Çocukların yaşları önemli. Küçük yaştaki ve orta yaştaki çocukların bir arada eğitim görmesi, ister istemez aksamalara neden oluyor. Bu nedenle iki grup şeklinde eğitimle çabuk ilerleme kaydediliyor. Geliştiklerini görmeleri motivasyonlarını daha da artırıyor.”

RESİM SERGİSİ AÇACAKLAR

Canda Abdulkadir ise katılımın zamanla arttığını, kurşun kalem çizimleriyle başladıklarını, ardından renkli çizime geçtiklerini, şimdi çeşitli materyaller üzerinde çalıştıklarını söyledi. Kısa bir sürede sergi açacaklarını paylaşan Canda Abdulkadir, şunları ekledi: “Hîlala Zêrin bünyesindeki Kezwan Kültür ve Sanat Merkezi, resim çalışmaları için uygun bir ortam. Biz de bu yüzden buradayız.”

RESİM ÇİZMEYİ SEVİYORUM

15 yaşında olan Levent Lokman Abdulrahman, 4-5 yıldır resme heveslenerek çizime başladığını ve yaklaşık bir aydır Hîlala Zêrîn’e bağlı olan resim grubuna katıldığını söyledi.  Levent Lokman Abdulrahman, resim çiziminde daha da güçlenmek için Hîlala Zêrîn’e geldiğini belirterek, “Resim çizmeyi çok seviyorum ve mutluyum” dedi.