GÖRÜNTÜLÜ

Kürt Kültür Haftası'nda çocuklar için atölye ve yarışma

Kürt Kültür Haftası'nın beşinci gününde çocuklar için atölye ve yarışmalar düzenlendi.

ÇOCUK ATÖLYESİ

Fransız Kürt Demokratik Konseyi (CDK-F) ve Association et Kulturel de Kurdistan ( Komeleya Çand û Hunere ya Kurdistan) (ACK) öncülüğünde 25 Mayıs'ta başlayan Kürt Kültür Haftası’nın 5. günü çocuklara ayrıldı. Oyun, resim, müzik ve dil atölyelerinde çocuklara Kürt kültürü anlatıldı.

Ahmet Kaya Kültür Merkezi’nde yer sofrasında birlikte kahvaltı yapıldı. Klasik Kürt kültüründe paylaşımın, kolektif yaşamın simgelerinden olan yer sofrasında kahvaltı sonrası çocuklarla tanışma etkinliği düzenlendi.

Tanışma oyunu sonrasında ise Kürtçe bilenlerin seviyeleri belirlenerek 2 takım oluşturuldu. Takımlar duvarlara asılan resimlere bakarak, elindeki postitlerde yazan isimlerle resimlerdeki imajları karşılaştırdı. En hızlı şekilde imaj ile ismi doğru şekilde bulan takım yarışmada puan kazandı.

Dil yarışması sonrasında boyama atölyesine geçildi. Çocuklar dış müdahale olmadan özgür şekilde resimler çizdi.

 Müzik atölyesinde 4x4 ritmi çocuklara öğretildi. Notalar okundu. Birlikte ritim tutuldu. Kürtçe çocuk şarkıları “Ele Dîno, Keleşo, Rubaro” koro şeklinde söylendi. Günün son aktivitesi ise govend oldu. Amed yöresinden “Harani ve Delilo” govendlerinin öğrenilip oynandığı etkinliğe 1-12 yaş grubundan aileleriyle 25 çocuk katıldı.