Kürtçe şiir yarışmasına katılan eserler ödüle layık görülmedi

Sor Yayınları tarafından bu yıl 11’ncisi düzenlenen Arjen Arî Şiir Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Hiçbir eser ödüle layık görülmedi.

Jüri bu yıl bir şiire ödül vermediğini açıkladı. Yayınevi tarafından yapılan açıklamada ödül verilmeme gerekçesi şöyle açıklandı: “Bu yıl 5 dosya başvurdu. Jürimiz “Ji Ewran Gulbijêrkek” adlı dosyada, bazı şairlerin Türkçe yazılmış şiirlerinden birebir çeviri olduğunu tespit ettiğinden, adı geçen dosyayı değerlendirmeye almayarak yarışma dışı bıraktı.”

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “Diğer 4 dosyadan, Kürtçe şiir ve özelde Arjen Arî şiirinin içerik, biçim ve dil bakımından geldiği seviyeyi göz önünde bulunduran jürimiz, herhangi bir dosyayı ödüle değer bulmamıştır. Umudumuz o ki Kürtçe şiirin yeni temsilcileri, genç şairler çabalarıyla, mevcut durumu aşan bir seviyeyi yakalayarak, Kürtçe şiire ve Kürt diline gereken katkıyı sağlayacaklardır. Yarışmaya dosya gönderen bütün katılımcılara ve emeği geçen jüri üyelerine, yayınevimiz ve Arjen Arî ailesi adına teşekkür ederiz.”

Yarışma Jürisi ayrıca bu yıl “Onur Ödülü”ne ise Kürtçe üzerindeki baskı ve yasaklamalara karşı insani ve demokratik bir duruş ortaya koyan yazar, şair Murathan Mungan’ı layık gördü.