Paris Kürt Kültür Festivali'nin bugünkü adı çocuktu

Çocuklar, Güneş Çocuk Atölyesi’nde saat 11.00'dan 18.00’a kadar oyunlar etrafında kültürel bir etkinliğe imza, Kürt Kültür Festivali’ne neşe, heyecan ve enerjilerini kattı.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), Kürdistan Üzerine Düşünce ve Araştırmalar Enstitüsü (IREK), Kürdistan Sanat ve Kültür Derneği (ACK) ile Danielle Mitterrand Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği Paris Kürt Kültür Festivali kapsamında yapılan Güneş Çocuk Atölyesi’nde onlarca çocuk, bugün Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde buluştu.

Festival kapsamında saat 11.00’den itibaren Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi binasına gelen çocuklar, Güneş Çocuk Atölyesi’nde buluştu.

Geleneksel Kürt çocuk oyunları ile günümüzü birleştiren TEV-ÇAND atölye ekibi, resim, heykel, bebek yapımı, mendil kapmaca, ritim atölyesi, müzik ve daha birçok oyun etrafında çocuklara, paylaşmayı, birlikte bir şeyler öğrenmeyi, kendi dilinde oyunlar oynamayı öğretirken çocuklar, onlar için hazırlanan sofralarda ekmeklerini paylaşmayı öğrendi.

Çocuklar şarkılara, oyunlara, resim ve heykellere karışırken ve kendi tarihleri ve dillerine dair yeni şeyler katarken, adı Arya, Rozerîn, Sara, Rojbîn, Ronahî, Hîvron, Bejan olan ve kendi ülkelerini görmeyen yeni nesiller, Kürt Kültür Festivali’ne neşe, heyecan ve enerjilerini kattı.

Çocuklar, Güneş Çocuk Atölyesi’nde saat 11.00'dan 18.00’a kadar oyunlar etrafında kültürel bir etkinliğe imza attı.

Paris Kürt Kültür Festivali Perşembe günü Kürt Kültürü paneli, Cuma günü fotoğraf sergisi, 28 Mayıs günü ise final konseri ile devam edecek.

Cumartesi konserle son bulacak festival, şu ana kadar binlerce insanı bir araya getirdi.