GÖRÜNTÜLÜ

Paris’te 3. Kürt Kültür Haftası coşkulu bir konserle sona erdi

Fransa’nın başkenti Paris’te Kürt kültür ve sanatını temsil eden yoğun hafta ardından coşkulu bir konserla üçüncü festivale son verildi.

KÜRT KÜLTÜR HAFTASI

Fransa Demokratik Kürt Konseyi  (CDK-F) ve Kurdistan Kültür ve Sanat Derneği öncülüğünde 25 Mayıs tarihinde başlayan 3. Kürt Kültür Haftası, düzenlenen görkemli bir konserle sona erdi.

Paris'teki Cirque d’Hiver Salonu’nda gerçekleştirilen final konserine sırasıyla Deza Amed, Güney Kurdistan’dan sanatçı Chopy ve 27 yıl aradan sonra ilk konserini veren Koma Amed katıldı. 

Konser, başta Koma Amed’in kurucularından ve Eylül 1991 yönünü dağlara çevirdikten beş ay sonra şehit düşen Evdilmelik Şêxbekir olmak üzere Kurdistan devrim şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Festivalin final gecesi, izleyicilere unutulmaz anlar yaşatan coşkulu bir atmosferde geçti. 

Asimilasyona ve kültürel soykırıma karşı diasporadaki Kürtleri bir araya getirmek ve Kürt kültürünü uluslararası arenada tanıtmayı amaçlayan festival, Paris başta olmak üzere Île-de-France bölgesindeki çeşitli kentlerde düzenlendi. Bir hafta süren festival boyunca Kürt kültürüne ait birçok örnek sergilendi.