GÖRÜNTÜLÜ

Paris'te Kürt Kültür Haftası: Mantes Le Jolie'de Dengbej Divanı kuruldu

Fransa’nın başkenti Paris bölgesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kürt Kültür Haftası’nda kültürel asimilasyona karşı dengbêj divanı kuruldu.

Fransız Kürt Demokratik Konseyi (CDK-F) ve Association et Kulturel de Kurdistan (ACK) öncülüğünde 25 Mayıs tarihinde başlayan Kürt Kültür Haftası’nın üçüncü günü, Île-de-France bölgesindeki Mantes-La-Jolie'de Dengbej Divanı ile devam etti. 

Etkinlik, Danielle Mitterrand Vakfı, Paris Belediyesi, Paris 10. Bölge Belediyesi, Mantes-La-Jolie Belediyesi ve Montreuil Belediyesi ile işbirliği içinde düzenlendi.

YOĞUN İLGİ

Kürt halkının yoğun ilgi gösterdiği Dengbêj Divanı'na, Hozan Maruf, Ruken, Narinxan, Diyar Mehrovi, Reber Serhed ve misafir olarak Hozan Şemdin katıldı. Etkinlikte, Kurdistan’ın farklı bölgelerinden ve farklı makamlardan oluşan dengbêj sanatının önemli eserleri sergilendi.

KÜLTÜREL ASİMİLASYONA KARŞI

Tehdit altındaki Kürt kültürünün tanıtılarak kültürel asimilasyona karşı korunması ve teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen festival, Paris ve Île-de-France bölgesindeki çeşitli kentlerde gerçekleşiyor. 

Kürt Kültür Haftası, Kürt kültürünün zenginliklerini ve tarihini daha geniş kitlelere tanıtmayı amaçlıyor ve bu tür etkinliklerle kültürel mirasın yaşatılmasına katkıda bulunuyor.