Stêrka Ciwan: Şehitlerin intikamı ile komployu parçalayacağız!

‘‘Bi tolhildana şehîdan em ê komployê parçe bikin!’’(Şehitlerin intikamı ile komployu parçalayacağız!) başlığıyla okurlarıyla buluşan Stêrka Ciwan dergisi, ideolojik, politik, kültürel ve tarihsel birçok konuda değerlendirmeler içeriyor.

Stêrka Ciwan Dergisi, ‘‘Bi tolhildana şehîdan em ê komployê parçe bikin!’’ manşetiyle 221. sayısında okurlarıyla buluşuyor. Derginin Ekim ayında çıkan 221. sayısında, ideolojik yazılardan, kültürel-sanatsal ve tarihsel konulara kadar birçok yazı yer alıyor.

 

Kürt halkının Avrupa’daki en uzun süreli yayınlarından biri olan Stêrka Ciwan Dergisi Kürtçe, Türkçe ve Almanca dilinde yazılmış yazılara yer verirken, bu sayıda “Ekim Devrimi” konusunu da işliyor.

Dergide ilk olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın PKK’de militanlaşma anlamında işlediği “PKK mücadele tarzında yürümek, PKK militanının tek işidir” başlıklı değerlendirmesinin yanı sıra Avrupa’da gençlik hareketleri olan Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) koordinasyonlarının perspektif içeren yazıları yer alıyor.

Değerlendirme bölümünde ise PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan’ın faşizme karşı örgütlü eğitim ve mücadelenin önemine değindiği ‘‘Toplumun eğitim ve örgütlenme çalışması devrimin amacını oluşturuyor’’ başlıklı yazısı var.

Anma bölümünde ise; Kürt halkının özgürlük mücadelesinin 100 yıllık tarihini anlatan "Güneş Ülkesinde Diriliş" romanının yazarları Mehmet Sait Üçlü ve İrfan Güler'in PKK içerisindeki yaşamları ele alınıyor.

Ekim sayısında farklı konularda değerlendirmeler, anı, kültür ve sanat, eylemler ve kitap önerileri okurlarını bekliyor.