GÖRÜNTÜLÜ

Stêrka Ciwan Dergisi yeni sayısıyla okuyucularla buluştu

Avrupa'da yaşayan yurtsever ve enternasyonalist gençlere yönelik her ay yayımlanan Stêrka Ciwan dergisi, bu ay “Rihe 14 Tirmehê Misogeriya Serkeftine yê” şiarıyla okuyucularına ulaşıyor.

Stêrka Ciwan dergisi, 254. sayısı ile gençlere yeni perspektifler sunmaya devam ediyor. Dergide Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Nasıl Yaşamalı” adlı kitabından bir kesit yer alıyor.

Avrupa Gençlik örgütleri Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) koordinasyonlarının kaleme aldığı, gençlere ve genç kadınlara dair perspektifler de dergide bulunuyor.

Ayrıca PKK Yürütme Konsey üyesi Duran Kalkan’ın, “14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu’nun ortaya çıkardığı Apocu Militan ölçüleri ve gençliğin Kızıl Yıldızı şehit Ali Çiçek’in gençliğe bıraktığı miras” üzerine değerlendirmeleri de dergide yer alıyor. 

Derginin Anılar kısmında, gençliğin efsanevi komutanlarından şehit Baran Mawa’nın yol arkadaşı tarafından yazılmış bir yazı var. Yazıda şehit Baran Mawa’nın, özgürlük mücadelesinde gençlere ilham kaynağı olduğu vurgulanırken, onun devrimci ruhu ve gençliğe olan katkıların, Kurdistan gençliği için önemli bir miras olduğu kaydediliyor.