TEV-ÇAND: İşgale karşı her alanda ayağa kalkmaya çağırıyoruz

İşgal saldırılarına karşı açıklama yapan TEV-ÇAND Avrupa, “Gün direnme günüdür, gün bulunduğumuz her alanda ayağa kalkma günüdür” dedi.

TEV-ÇAND İŞGAL AÇIKLAMASI

TEV-ÇAND Avrupa, işgal saldırılarına karşı yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada “Kurdistan özgürlük mücadelesi bir kez daha sömürgeci devletler ve işbirlikçi-ihanet çeteleri tarafından komploya uğratılmak istenmektedir. Bu amaçla sömürgeci Türk devleti; uydu Irak devletini ve ihanet çizgisi KDP-Barzani ailesini de yanına alarak Başûrê Kurdistan’a yönelik tarihin en kapsamlı işgal ve imha saldırısını başlatmış durumdadır. Kürt soykırımını tamamlamak için ülkenin bütün maddi ve manevi zenginliklerini, doğasını ve toplumunu talan etmekten de geri durmamaktadır. Kimyasal silahları da kullanarak, her türlü hukuk ve ahlak dışı yol ve yönteme başvurarak Kürt halkının özgürlük değerlerine saldırmaktadır. Kurdistan’ı ilhak etme girişiminde bulunmaktadır. Bu uğurda Kürt’ün işbirlikçi-ihanetçi kesimlerinden de faydalanarak, tarih boyunca bu kesimlere oynattığı uğursuz rolü, bugün bir kez daha KDP yetkilileri eliyle, yeniden daha kötü bir biçimde oynatma çabası içindedir. KDPve Irak devletinin açık destek verdiği, binlerce DAİŞ’li çete ve korucuların katıldığı bu ilhak girişimi asla sıradan ele alınamaz; alınmamalıdır. Kurdistan özgürlük mücadelesi bir kez daha komploya uğratılarak halkımız bir kez daha soykırımdan geçirilmek ve Kürt ulusunun üzeri betonlanmak istenmektedir” denildi.

BİRLİK VE DİRENİŞE ÇAĞIRIYORUZ’

Açıklamada şunlar da ifade edildi:

“Açık ve net söylüyoruz: KDP yöneticileri ve Mesud Barzani ailesi, dar aile çıkarlarını ve iktidarlarını tamamen Türk devletine endeksleyerek, Kurdistan halkına karşı düşman politikası izlemektedir. Başûrê Kurdistan’ın ovasını, dağını, taşını neredeyse her tarafını Türk devletinin askeri işgaline açmıştır. Bizler; Kürt kültür ve sanat emekçileri olarak bu durumu hiçbir biçimde kabul etmeyecek ve tüm gücümüzle karşı çıkacağız. İhanet ve komploları her yerde teşhir edecek ve bedeli ne olursa olsun mazlum halkımızın yanında, içinde, en önünde yer alacağız.

Kürt kültür ve sanat emekçileri olarak başta halkımıza, Kürt halkının dostlarına, Türkiye, Kurdistan ve Avrupa’da bulunan tüm kültür-sanat kurumlarına ve sanatçılara çağrıda bulunuyoruz: Sömürgeci Türk devletinin bu işgal ve imha saldırılarına, ilhak girişimine karşı bulunduğumuz her alanda demokratik tepkimizi göstererek karşı çıkalım; halkımızın ve özgürlük savaşçılarımızın yanında olalım. Gün işgal ve imha saldırılarına karşı birlik olma ve direnme günüdür, gün ülkemizi sömürgeleştiren ve halkımızı katliamlar ile yok etmek isteyen sömürgeci devletler ve ihanet çetelerine karşı bulunduğumuz her alanda ayağa kalkma günüdür, gün ulusal birliğimizi sağlama ve özgürlük için hamle yapma günüdür.”