Toulouse kentinde film, söyleşi, resim sergisi etkinlikleri

Kürtler ve dostları, Toulouse kentinde film, söyleşi, resim sergisi etkinlikleri başlattı.

Fransa'nın Toulouse kentinde film, söyleşi ve resim sergisi açılışı içeren etkinliğin startı verildi.


Toulouse Meclisi (Conseil Departemental) tarafından Kürt halkının mücadelesini daha yakından tanımak amacı ile 27 Nisan günü film gösterimi, söyleşi ve resim sergisi açılışı içeren etkinliğin startı verildi. 

Conseil Departemental, Toulouse Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Daniel Mitterrand ortaklığındaki etkinlik kapsamında Yönetmen Mylène Sauloy’un 'Kürdistan, Kızların Savaşı' filminin gösterimi gerçekleşirken, aynı zamanda belediye binasında fotoğrafçı Maryam Ashrafi’nin Kürt halkını konu alan fotograf sergisi halka açıldı.

Film gösteriminin ardından Mylène Sauloy, Mitterrand Vakfı Başkanı Jérémie Chomette  ve Conseil Departementa yöneticilerinin  katılım sağladığı söyleşi düzenlendi.

Türkiye, Suriye, Irak ve İran arasında kalan Kürt halkının mücadelesine vurgu yapılan söyleşide, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın insanlık projesinin Ortadoğu için rol model olduğu ve bunun Rojava’da hayat bulduğu ifade edildi.

"Halkların kendi kaderini tayin etme hakkından yoksun bırakılmış bir halkın kızları kurşunların  arasında özgürlükleri için adeta mücadeleleri ile dans ediyor" diyen Mylène Sauloy, Rojava’nın bu anlamda yürütülen mücadelenin ürünü olduğunu vurguladı.

Etkinlikte Kürdistan’da savaşta bedel ödeyenlere adandı.

Ortak etkinlik takviminin ise önümüzdeki dönem devam edeceği vurgulandı.  Etkinlik kapsamında açılan Maryam Ashrafi’nin sergisi ise Chemin de la Republique adresinde sanatseverleri bekliyor.