12 işgalci cezalandırıldı, 1 mevzi imha edildi

Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği eylemlerde 12 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 1 mevzi de imha edildi. 1 adet lazerli dürbüne de el konuldu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, savaşa ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Sömürgeci TC ordusunun işgal harekatı karşısında fedai ruhla savaşan Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın 30 Haziran Fedailik Günü’nü selamlamak amacıyla gerçekleştirdiği eylemler devam etmektedir. Gerçekleştirilen eylemler sonucunda; 12 işgalci cezalandırılmış, 1 mevzi imha edilmiş ve 1 adet lazerli dürbüne el konulmuştur. Direniş Alanları’nda bulunan savaş tünelleri işgalciler tarafından 16 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla ve 6 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

25 Haziran saat 13:30’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Zemanî savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından fark edilerek yoğun ateş altına alınmıştır. 30 dakika süren çatışmaların ardından işgalciler geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Burada işgalciler ait 1 adet lazer dürbününe güçlerimiz tarafından el konulmuştur. Aynı gün saat 17:00’da hareket halinde olan işgalciler ağır silahlarla hedeflenerek darbelenmiştir.

25 Haziran saat 12:15’te Girê Cûdî Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Çekdar’daki işgalciler hedeflenerek darbelenmiştir. Etkili vuruşlar sonucunda işgalciler panik içinde araziye dağılmışlardır.

25 Haziran saat 19:20’de Girê Hakkarî Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Akîf savaş tünelleri çevresindeki işgalciler, yarı hareketli timlerimiz tarafından iki koldan sızma taktiğiyle hedeflenerek vurulmuştur. Birinci eylem kolu; içinde 4 işgalcinin bulunduğu mevziyi el bombaları ve ferdi silahlarla hedefleyerek etkili bir şekilde vurmuştur. Burada 4 işgalci cezalandırılmış ve 1 mevzi imha edilmiştir. İkinci eylem kolu ise; bir grup işgalciyi hedefleyerek yakın mesafeden vurmuş ve 3 işgalciyi cezalandırmıştır.

25 Haziran saat 19:00’da Girê FM Direniş Alanı çevresindeki işgalciler 5 kez suikast taktiğiyle hedeflenmiş ve 5 işgalci cezalandırılmıştır.

25 Haziran saat 19:20’de Girê Şehîd Çekdar’daki işgalciler güçlerimiz tarafından vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

25 Haziran’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Akîf ve Şehîd Zemanî savaş tünelleri 4 kez patlayıcılarla bombalanmıştır.

25 Haziran’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Yunus savaş tünelleri 12 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun obüs, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

25 Haziran’da Metîna’ya bağlı Girê Hakkarî alanı obüslerle bombalanmıştır.

25 Haziran’da Zap bölgesine bağlı Girê Amediye ve Girê Bihar alanları 6 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. “