14 Temmuz direniş ruhu daha da büyüyor

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı mücadele eden gerillalar Egîd Nûda ve Arjîn Destan Bakûr, 14 Temmuz direniş ruhu ile düşmanı Zap, Avaşîn ve Metîna'da yenilgiye uğratacaklarını vurguladı.

HPG-YJA Star gerillaları Egîd Nûda ve Arjîn Destan Bakûr, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Eyleminin yıl dönümüne ilişkin ANF'ye konuştu.

14 Temmuz direnişi sayesinde Kürt halkının varlığını sürdürdüğüne dikkat çeken gerillalar, bugün işkenceci Esat Oktay olmak isteyenlerin, karşılarında Mazlumların, Hayrilerin, Kemallerin ve Ferhatların direnişi ile karşılaşacağını belirtti. 

Gerillaların 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu eylemine ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

BUGÜN 14 TEMMUZ DİRENİŞ RUHUYLA MÜCADELE EDİLİYOR

Egîd Nûda: Bugün Diyarbakır cezaevinde 14 Temmuz direnişinin yıl dönümü. Mazlum, Hayri, Ferhat, Kemal ve Ali Çiçek yoldaşlar şahsında şehit olan binlerce arkadaşımızı saygıyla anıyorum. Direniş süreci başlamadan önce Türkiye genelinde ve Kuzey Kürdistan'da askeri darbe yapıldı. O askeri darbe tüm Kürdistan'ı ve özellikle özgürlük hareketimizi etkiledi. O darbede öncü arkadaşlarımız esir düştü. Diyarbakır cezaevine atılan yoldaşlarımız, orada zulme ve işkenceye karşı büyük bir direniş başlattı. Düşman her türlü saldırı ve baskılarla arkadaşımıza boyun eğmek istedi ama olmadı. Yoldaşlarımız yapılan insanlık dışı işkencelere, zulme ve baskılara karşı amansız bir direniş sergileyerek Önderleri ve halkı için kendilerini feda ettiler. 

Bugüne baktığımızda da Türkiye cezaevlerinde ve özellikle Bakur'da büyük bir direniş var. Rêber Apo'ya yönelik tecrit gün geçtikçe ağırlaştırılıyor. Tecride karşı Rêber Apo'nun direnişi en üst seviyeye ulaşmış durumda. Rêber Apo'nun direnişi bize moral ve güç oluyor. Tecrit ve baskı tüm cezaevlerine yayılmış durumda. İşkenceci Esat Oktay olmak isteyenler karşılarında Mazlumların, Hayrilerin, Kemallerin ve Ferhatların direnişi ile karşılaşacaktır. Asla yoldaşlarımızın iradesini kıramazlar. Halkımızın da desteği çok önemli. Halkımız direnişini daha da büyütmelidir. 

Medya Savunma Alanlarında da gerilla büyük bir mücadele yürütüyor. Saldırılarını arttıran işgalci Türk devleti her alanda gerillanın direnişine çarpıyor. Gerillanın verdiği bu direniş düşmanın yeni Osmanlı hayallerini kursağında bırakıyor. Bugün Zap, Avaşîn ve Metîna'da 14 Temmuz direniş ruhu ile mücadele ediliyor. Bu vesile ile zindanlarda ve dağlarda şehit düşen tüm yoldaşlarımızı anıyor, anıları önünde saygı ile eğiliyorum. 

DÜŞMANI YENİLGİYE UĞRATMAK HER ARKADAŞIN HEDEFİ

Arjîn Destan Bakur: 14 Temmuz bizim için çok önemli ve anlam kattığımız bir gün. Bu gün olmasaydı şimdi burada olmazdık ya da bu kadar büyük olmazdık, bu bir gerçek. Böylesine büyük bir eylem gerçekten kolay değil. Herkes üzerinde büyük etki bırakan bir eylemdir 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Eylemi. Düşman yoldaşlarımıza yönelik vahşi saldırılar yapıyordu. Hem kadro arkadaşlarımıza, hem halkımıza hem de milislere karşı çok büyük işkenceler yapılıyordu. 14 Temmuz direnişçileri buna karşı büyük bir irade ortaya koydular. Bu eylem ile Kürt halkını ayağa kaldırdılar. Mazlumların, Kemallerin ve Dörtlerin direniş ruhu bugün de yaşıyor. Her zaman onların yolundan gideceğiz ve amaçlarını gerçekleştireceğiz. 

O dönem düşman PKK'yi yok etmek istedi ama arkadaşlarımız zindanlarda büyük bir direniş gösterdi ve düşmana gereken cevabı verdi. Türk devletinin amacına ulaşmaması için ve Kürt halkının geleceği için yoldaşlarımızı fedakar bir ruhla direndi. Onların sayesinde Kürt halkı varlığını sürdürüyor. Mücadelenin bu kadar gelişmesinde 14 Temmuz şehitlerinin emeği çok büyük. Bizler de Rêber Apo'yu fiziki özgürlüğüne kavuşturmak için mücadelemizi daha da büyüteceğiz. Her arkadaşın hedefi düşmanı yenilgiye uğratmak ve Rêber Apo'yu fiziki özgürlüğüne kavuşturmak. 14 Temmuz direniş ruhu Zap, Metîna ve Avaşîn'de daha da büyüyor.