'15 Ağustos'ta atılan ilk kurşun milyonlara ulaştı'

15 Ağustos 1984 yılında atılan ilk kurşunun bugün milyonlara ulaştığını söyleyen gerillalar, Medya Savunma Alanları'nda komutan Egît'in izinde bir savaş yürüttüklerini belirtti.

YJA Star ve HPG gerillaları 15 Ağustos Atılımı’nın 38. yıldönümü vesilesiyle ANF'ye konuştu. 15 Ağustos Atılımı ile birlikte Kürt halkının ayaklandığını hatırlatan gerillalar, bugün Kürdistan dağlarında yürütülen savaşın 15 Ağustos Atılımı'nın devamı olduğuna vurgu yaptı.

YJA Star ve HPG gerillalarının 15 Ağustos Atılımı'na ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

YJA Star gerillası Agirî Efrîn: Kürdistan dağlarında çok ağır bir savaş yürütülüyor. Gerillalar Apocu ruhla Egît ve Zilanların izinden giderek düşmana karşı insanlık onurunu koruyor. Bizler Egît ve Zilanların öğrencileriyiz. Nasıl komutan Egît ilk kurşunla tarihe geçti ise, bugün de dağlarda devam eden savaşta gerilla tarih yazıyor. Biz de savaşta ve mücadelede yerimizi alıyoruz. Amacımız işgalci düşmanı yenmek, düşmanımızı yenerek tarihe damgamızı vuracağız.

İşgalci Türk devleti gerillalara karşı kimyasal silahla savaş yürütüyor. Düşman her türlü yasak silahı kullanıyor. Bizler bu vahşi saldırılara karşı mücadele ediyoruz. Düşman tüm saldırılara rağmen irademizi kıramayacaktır. Ne olursa olsun toprağımızı terk etmeyeceğiz. Binlerce yıldır bu topraklarda yaşıyoruz, bu topraklar bizim toprağımız. Kanımızın son damlasına kadar ülkemizi koruyacağız. Bir parça toprağımızı düşmanımıza vermeyiz.

GENÇLER YÖNÜNÜ DAĞLARA VERMELİ

YJA Star gerillası Roj Seydo: 15 Ağustos Atılımı başta Rêber Apo'ya, Kürdistan halkına ve tüm yoldaşlara kutlu olsun. 15 Ağustos 1984 yılında sıkılan ilk kurşun milyonlara ulaştı. Tüm kadınlara ve gençlerine bir çağrımdır; bu kadar ağır ve zorlu bir süreçte herkes yönünü dağa vermeli. Kimyasal silahlarla şehit olan arkadaşlarımızın intikamını almak için mücadelemizi daha da büyütmeliyiz. Düşmanımız neden kimyasal silah kullanıyor? Çünkü elinde başka bir şey kalmamış. Düşmanın tekniği, gücümüz ve irademiz karşısında boşa çıktı. Bu gerçeği herkes bilmeli ve gerillaya inanmalıdır. Halkımızın da bize inandığını ve arkamızda olduğunu biliyoruz. Bu yılı kesinlikle başarı yılı yapacağız.

DİRENİŞİMİZ ZAFERLE SONUÇLANACAK

YJA Star gerillası Bêrîtan Çiya: 15 Ağustos'ta ilk mermi büyük komutanımız Egîd tarafından atıldı. O kurşun Kürt halkının yeniden doğuşu oldu. Kürt halkı o kurşunun sesiyle ayağa kalktı. Bugün de Zap, Avaşîn ve Metîna'da yürütülen savaş 15 Ağustos Atılımı'nın ruhu yürütülüyor. Komutan Egîd'in sıktığı ilk kurşun nasıl ki Kürt halkının diriliş bayramı olduysa Kürdistan dağlarında süren direniş de Kürt halkının zaferi ile sonuçlanacak.

Kürdistan dağlarında yoldaşlarımız heval Egîd, Bêrîtan ve Zîlanların mücadele ruhu ile bir direniş sergiliyor. Şehitlerimizin intikamını asla yerde bırakmayacağız ve mutlaka kazanacağız. Bu savaş varlık ve yokluk savaşıdır. Gençler, özellikle genç kadınlar, işgal saldırılarına karşı ayaklanmalıdır. Gençler, yoldaşlarıyla el ele vermeli ve işgalci devlete karşı mücadele etmelidir.

RÊBER APO'NUN YARATTIĞI BU İRADEYİ KİMSE KIRAMAZ

HPG gerillası Çiyager Amed: 15 Ağustos, komutan Egît'in yaktığı kıvılcım bugün kimsenin söndüremeyeceği bir ateş topuna dönüştü. Bizler de komutan Egît'in izinden gidiyoruz. Medya Savunma Alanları'nda süren savaş 15 Ağustos Atılımı'nın devamıdır. Arkadaşlarımız Zap, Metîna ve Avaşîn'de düşmana karşı amansız bir mücadele yürütüyor. Türk devleti NATO'nun desteğine rağmen gerilla karşısında savaşamıyor. Komutan Egîd ve Zîlan'ın çizgisinde yürütülen direniş kazanacaktır. Türk devleti, gelişmiş silah ve tekniklerle bir savaş yürütüyor. Düşman binlerce askerini getirse de gerillaya karşı kazanamaz. Türk devletinin yenilmesinin sebebi yoldaşlarımızın fedakar bir ruhla yürüttüğü mücadele. Bu gücün kaynağı Rêber Apo'nun ideolojisi ve felsefesidir. Rêber Apo'nun yarattığı bu iradeyi kimse kıramaz.

Savaşta her türlü yasak silahı kullanan Türk devleti gerilla karşısında başarı sağlayamıyor ve bu başarısızlığını gizlemek için her şeyi yapıyor. Türk devleti NATO'nun ve ihanetçi KDP'nin desteği gerillaya saldırıyor. Bu silahlar başka bir yerde kullanılmış olsaydı tüm dünya tavır alırdı. Ancak özgürlük hareketine kullanılan silahlara karşı herkes sessiz ve bu da savaşın ne kadar ahlaksızca yürütüldüğünü gösteriyor. Düşmana karşı verdiğimiz savaş 15 Ağustos direnişinin devamıdır. Zaferimiz 15 Ağustos Atılımı'nın zaferi gibi olacaktır.