15 Ağustos’u selamlama eylemleri: 22 işgalci cezalandırıldı, 2 araç ve 2 mevzi imha edildi

15 Ağustos Ulusal Diriliş Bayramı’nı etkili eylemlerle karşılayan gerillalar; 3’ü astsubay, 4’ü kontra olmak üzere toplam 22 işgalciyi cezalandırdı. 1 Kirpi, 1 Reo, 4 mobesse, 2 mevzi imha edilirken, 1 mevzi ve 1 saldırı helikopteri de ağır darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi “15 Ağustos 1984’te ölümsüz komutanımız Agît öncülüğünde ezilen halkımızın tarihini yeniden yazan Kürdistan Özgürlük Gerillası, işgalcilere karşı savaşını soluksuz bir şekilde devam ettirmektedir. Ulusal Diriliş Bayramı’nı gerçekleştirdiği etkili eylemlerle karşılayan özgürlük gerillamızın gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 3’ü astsubay, 4’ü kontra olmak üzere toplam 22 işgalci cezalandırılmış, 3 işgalci yaralanmış; 1 Kirpi tipi araç, 1 Reo tipi araç, 4 mobesse kamera sistemi, 2 mevzi imha edilmiş, 1 mevzi ve 1 saldırı helikopteri ağır darbelenmiştir. Ayrıca güçlerimiz, işgalcilere ait 2 koruma kalkanı, 1 tabanca, 1 kamera ile kimliğini belgelemek amacıyla Haydar Çelik isimli işgalciye ait askeri kaska kanıt olarak el koymuştur” dedi.

HPG, işgalci Türk ordusunun Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini 9 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 10 kez savaş uçakları, 42 kez saldırı helikopteri ve onlarca kez de obüs ve ağır silahlarla bombaladığını da belirtti.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

"Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

1 Ağustos’ta Colemêrg’e bağlı Şemzînan’dan Rubarok’a doğru giden işgalci TC ordusuna ait askeri konvoy YJA Star hareketli timlerimiz tarafından takibe alınmıştır. Denetim altına alınan işgalci konvoyu saat 12:30’da Lavreza köyü yakınlarında sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Bu eylemde hedeflenen 1 Kirpi tipi araç tamamen imha edilmiş, 3 astsubay ve 4 kontra cezalandırılmıştır. Eylemin ardından alanda operasyon başlatan işgalciler sonuçsuz bir şekilde geri çekilmişlerdir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

3 Ağustos saat 05:35’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler, hareketli timlerimizce iki koldan hedeflenerek ağır ve ferdi silahlarla vurulmuştur. Etkili vuruşlar sonucunda 4 işgalci cezalandırılmış, 2 mevzi imha edilmiş ve 1 mevzi de darbelenmiştir.

3 Ağustos saat 08:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler pusu taktiğiyle hedeflenmiştir. El bombaları ve ferdi silahlarla vurulan işgalcilerden tespit edilen 1 işgalci cezalandırılmış ve ağır darbe alan işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Güçlerimiz burada işgalcilere ait 1 koruma kalkanına ve 1 kameraya el koymuştur.

3 Ağustos saat 12:40’ta Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalcilerin teslim olması güçlerimiz teslimiyet çağrısı yapmıştır. Çağrıyı dinlemeyerek ilerlemeye çalışan işgalciler bu kez sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Eylemin ardından güçlerimiz ile işgalciler arasında çatışmalar yaşanmıştır. Bu vuruşlarda 2 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci de yaralanmıştır. İşgalcilerin üzerindeki 1 koruma kalkanına, 1 tabancaya, 1 kameraya ve cezalandırılan işgalcinin kimliğini belgelemek amacıyla Haydar Çelik isimli işgalciye ait askeri kaska kanıt olarak el konulmuştur. Darbe alan işgalciler bir kademe geri çekilmiş ve kayıplarını ancak gece saatlerinde alandan uzaklaştırabilmişlerdir.

3 Ağustos saat 12:30 ve 20:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler, YJA Star güçlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

3 Ağustos saat 16:45’te Girê FM Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen iki saldırı helikopteri YJA Star hareketli timlerimiz tarafından yoğun ateş altına alınmıştır. Ağır darbe alan bir saldırı helikopteri alev almış ve sınır hattına doğru gitmeye çalışmıştır. Daha sonra helikopterin gittiği istikamette büyük bir patlama meydana gelmiş ve bu alan savaş uçakları tarafından yoğun bir şekilde bombalanmıştır.

3 Ağustos saat 23:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’na indirme yapmak isteyen helikopterler güçlerimiz tarafından ağır silahlarla yoğun ateş altına alınmıştır. Güçlerimizin müdahalesi ardından helikopterler indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

1 Ağustos’ta Mamreş alanındaki Neqaba Tenî ve Girê Şehîd Arnos arasında hareket halindeki Reo tipi askeri araç hareketli timlerimiz tarafından denetim altına alınarak saat 11:30’da sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Hareketli timlerimizin gerçekleştirdiği bu eylemin sonucunda hedeflenen araç imha edilmiş, 3 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci de yaralanmıştır. Eylemin ardından işgalciler saat 13:20’de iki helikopterlerle kayıplarını alandan uzaklaştırmışlardır.

3 Ağustos günü işgalci TC ordusunun Werxelê Direniş Alanı’na yerleştirmek istediği 4 mobesse kamera sistemi güçlerimiz tarafından imha edilmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

2 Ağustos saat 08:30’da Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler ile güçlerimiz arasında çatışmalar çıkmıştır. Güçlerimizin etkili vuruşları sonucunda 2 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci de yaralanmıştır.

3 Ağustos’ta Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki işgalciler, hareketli timlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

3 Ağustos saat 16:00’da Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler, YJA Star güçlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

3 Ağustos’ta işgalci TC ordusu kepçe araçlarıyla Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine saldırmış, 5 kez de taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalamıştır.

3 Ağustos’ta Karker ve Çemço Direniş Alanları 4 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun ağır silah, obüs, helikopter ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

3 Ağustos’ta Girê Amediyê, Saca ve Çemço Direniş Alanları savaş uçaklarıyla 8 kez bombalanmıştır. Aynı gün Garê’ye bağlı Gundê Girê çevresi ile Metîna’ya bağlı Şehîd Piling alanı 2 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

3 Ağustos’ta Girê Amediyê, Werxelê ve Kokerê Direniş Alanları 42 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

3 Ağustos’ta Çemço, Werxelê ve Girê FM Direniş Alanları ağır silahlar ve sınırdaki karakollardan atılan obüslerle onlarca kez bombalanmıştır.”