’27 Kasım tarihin yenilendiği gündür’

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi için 40 yıldır hizmet eden Ehmed Gulo, “27 Kasım, tarihin yenilendiği gündür. PKK’nin varlığı, Kürtlerin varlığı oldu” diyor.

“PKK başladığı zaman bu devrime katılmalıyız” dediklerini belirten Ehmed Gulo, 1980’lerden beri Kürdistan Özgürlük Mücadelesine hizmet eden Rojavalılardan.

 

Türk devletinin, 9 Kasım’da SİHA saldırısı sonucu şehit ettiği ağabeyi Yusif Gulo sayesinde mücadeleyle tanışan Ehmed Gulo, ANF’ye şunları anlattı: “Bir gün abim Yusif geldi ve Bakurê Kurdistan’dan bazı Kürtlerin Rojava’ya geçtiğini, onlara yardım etmemiz gerektiğini söyledi. Bakurê Kurdistan’daki Kürtlerin ayağa kalkmasını dört gözle bekliyorduk. Bakur ayağa kalkmazsa Kürdistan’ın hiçbir parçası özgür olmaz. En çok Kürt’ün yaşadığı en büyük parça. O dönem Heval Seyfi’nin eşi vefat etmişti. Ailesi kimdir diye sorduklarında ‘Ailesi biziz’ dedik. Cenazesini defnettik ve taziyesini de Yusif Gulo’nun evinde kurduk.

PKK DEVRİMİNE ADANMIŞLIK

Amed’deki zindanda verilen direniş yankı buldu. Egîd’in (Mahsum Korkmaz) ilk kurşunu atmasıyla Kürdistan’ın dört parçasından binlerce genç katıldı. PKK devrime başladığı zaman bu devrime katılmalıyız, diyorduk. Ailemizden çok sayıda kişi evli olduğundan katılamıyordu ama çalışmalarda aktif yer aldı. Tarım arazileri için ürün mevsimi geldiğinde hep birlikte ürünleri topluyor ve mücadeleye katkıda bulunuyorduk. Halk artık inanmış ve her şeyini devrime adıyordu.

HALKI KORKUTMAYI BAŞARAMADILAR

PKK, halka meşru hakkı için devrimci halk savaşı tarzında mücadele etmeyi öğretti. Bu da Türk devletinin zoruna gidiyordu. Türk iktidarı, Suriye hükümetine ‘Eğer Öcalan’ı teslim etmezseniz Suriye’ye saldırırız’ diyerek tehditlerde bulundu. Önder Apo, bölgede bir savaşın yaşanmaması için Suriye’den çıktı. Avrupa’ya çıktığında uluslararası bir komplo devreye konuldu. Esir düşmesiyle Suriye ve Türk hükümetleri yurtsever ailelerin evlerine baskınlar düzenleyip tutukluyordu. O dönem Adana Mutabakatı imzalandı. Evlerine Apocuları alanların Türk devletine teslim edileceği iddiası yayıldı. Halkı korkutmaya çalıştılar ama başaramadılar.

PKK’NİN VARLIĞI KÜRTLERİN VARLIĞI OLDU

PKK’nin 44. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. 27 Kasım, tarihin yenilendiği, Kürt’ün var olduğu gündür. Öcalan önderliğinde mücadelemizi büyütüp zafere ulaşacağız. Kürdistan’ın tamamında direnen tüm halkımızı kutluyorum. PKK’nin varlığı, Kürtlerin varlığı oldu. Halkların birliğiyle Türk işgalini bitireceğiz.”