İmam tecavüz etti, savcı oğlu örtbas etti

Norşin’deki yatılı kuran kursunda 13 yaşındaki çocuğa tecavüz suçu işleyen İmam İhsan Pertekli’nin dosyası yargı ve siyasiler tarafından kapatıldı. Emekliliğini isteyerek Norşin’den kaçan saldırganın nerede olduğu bilinmiyor.

Bitlis, yaşanan cinsel saldırı olayıyla çalkalanıyor. Bitlis’te neredeyse herkesin bildiği ama bazı çevreler tarafından sır gibi saklanan olay, Norşin Yatılı Kuran Kursu’nda meydana geldi. Norşin’in köylerinde görevli olan İmam İhsan Pertekli, hafız yetiştirilmesi ve çocuklara Kuran öğretilmesi amacıyla İlçe Müftülüğü tarafından Norşin merkezde bulunan Yatılı Kuran Kuran Kursuna atandı. Geçici olarak yapılan bu görevlendirmenin üzerinden bir yıl geçtikten sonra tecavüz olayları patlak vermeye başladı.

SAVCI OLAN OĞLU ÖRTBAS EDİLMESİNİ SAĞLADI

Norşin’de anüs bölgesinden rahatsız olduğunu söyleyen bir kuran kursu öğrencisi, yaklaşık 2.5 ay önce Norşin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan tetkikler sonucunda kuran kursu öğrencisinin tecavüze uğradığı ortaya çıktı.

Bunun üzerine harekete geçen aile, Norşin Cumhuriyet Savcılığına başvurarak şikayetçi oldu. Çocuk, saldırıya uğrayan 13 çocuğun daha ismini verdi.

Ancak araya giren AKP’li siyasiler ve Norşin’de görev yapan devlet bürokrasisi, aileyi ‘Rezil olursunuz, bu çocuğa yazık olur’ diyerek şikayetinden vazgeçirdi ve bütün iddialar sümenaltı edildi.

Tecavüzcü İmam İhsan Pertekli’nin daha önce Mardin’de görev yapan ve şimdi Kocaeli’de bulunan savcı oğlu, burada devreye girdi. Norşin Cumhuriyet Savcılığı üzerinde baskı kuran tecavüzcünün oğlu savcı, olayın hukuken örtbas edilmesini sağladı. 

Tecavüzcü imamın tutuklanması bir yana emeklilik talebi kabul edildi ve eşyalarını dahi bırakarak kaçtı.