İşgalci Türk ordusunun köpekleri savaşa sürme görüntüleri

Türk ordusunun bir köpeği nasıl hazırlayıp Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki Şehîd Hewrê Savaş Tünelleri’ne zorla gönderildiğine dair görüntüler ortaya çıktı.

Türk ordusu 14 Nisan 2022 günü Zap, Avaşîn ve Metîna’ya dönük başlattığı işgal saldırısı dördüncü ayına girmesine rağmen amacına ulaşamadı. Elindeki NATO destekli gelişmiş savaş aygıtları ve KDP’nin işbirliğiyle birkaç haftada Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın üslenme alanlarını işgal etmeyi amaçlayan Türk devletinin hesapları bu süre zarfında tutmadı.

İşgalci ordu ise bu arada Güney Kürdistan dağlarının derinliklerinde bataklığa girdi. Gerillanın çağdaş direniş yöntemleri karşısında girdiği çıkmazı aşabilmek için korucu ve kontralardan özel eğitimli komandolara, paralı askerlerden “bordo bereli” denilen özel birliklere kadar her türlü askeri gücünü savaş cephesine süren Türk ordusu, üç aylık süre içinde defalarca kimyasal silah kullandı.

Dünya ve uluslararası kamuoyunun sessizliğini fırsat bilen Türk ordusu, taktik nükleer silahlardan fosfor bombalarına kadar envanterindeki bütün yasaklı kimyasal silahları kullanmaktan geri kalmazken, bu kirli yöntemler birçok gerillanın da katledilmesine yol açtı.

Savaş mevzileri ve tünellerine giremeyen Türk ordusunun insanlık tarihinin en kötü savaş yöntemlerini denediğine dair yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde insanlığın mahkum ettiği bir yöntem olan köpeğin nasıl savaş aygıtı olarak kullanıldığı açıkça görülüyor. Türk askerlerinin eğittikleri bir köpeğin üzerine bağladıkları kameradan çekilmiş bu görüntüler, HPG ve YJA Star gerillalarının direnişi karşısındaki çaresizliğin de en bariz ispatı.

9 dakikalık görüntülerde Türk askerleri, önce köpeğin başına kamera ve led lambalı güçlü bir kafa feneri ile diğer savaş malzemelerini bağlıyorlar. Ardından da onu bir savaş tünelinin önüne götürüp tasmasını açıyorlar, köpek girmek istemiyor. İşgalci ordunun özel eğiticileri köpeği zorla kötü muamele yaparak savaş tünellerinin derinliklerine gönderiyor.

Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki Şehîd Hewrê Savaş Tünelleri’ne gönderilen köpek çatışma esnasında ölüyor.

Aynı tünelin içinde çekilen bir başka görüntü ise HPG ve YJA Star gerillaları ile Türk ordu güçleri arasında yaşanan şiddetli çatışmanın ardından, işgalci ordunun tünelden temizlendiği ve köpeğin ölüsünün de gerillaların eline geçtiği görülüyor.