Özer çiftinin durumu kötüye gidiyor

Van’da 9 Mayıs’ta tutuklanan 80 yaşındaki Makbule Özer ve 79 yaşındaki Hadi Özer’in kızları Naime Özer, ikisinin de sağlık durumunun giderek kötüleştiğini söyledi.

Evde dahi artık kendi ihtiyaçları karşılama konusunda zorlanan anne ve babasının 70 gündür cezaevi tutulduğunu Naime Özer, kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan anne ve babasının serbest bırakılmasını istedi.

Van’ın Edremit ilçesinde 80 yaşındaki Makbule Özer ile 79 yaşındaki eşi Hadi Özer, 24 Temmuz 2018’de evlerine yapılan polis baskınında çocuklarıyla birlikte gözaltına alındı. 

Özer çifti hakkında yürütülen soruşturma sonucunda dava açıldı. Yerel mahkemenin Özer çiftine verdiği 2 yıl 6 ay hapis cezası, üst mahkemelerce onandı. Bunun üzerine gözaltına alınan Özer çifti, 9 Mayıs’ta tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAMIYORLAR

Kızları Naime Özer, anne ve babasının ilerlemiş yaşları ve hastalıkları nedeniyle cezaevinde kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olduğunu söyledi. Annesinin doğuştan kalça çıkığı olduğunu ve yürümekte güçlük çektiğini ifade eden Özer, annesinin cezaevinde birçok hastalıkla mücadele ettiğini belirtti. 

Geçmişte annesinin kemik erimesi, kolesterol ve şeker hastalığı tedavileri gördüğünü dile getiren Özer, “Taşıdığı kronik hastalıklarından dolayı diyetine dikkat etmesi gerekiyor. Cezaevine girdikten sonra tansiyon ve kalp rahatsızlığı da oluştu. Annem ve babamın ellerde titreme başlamış. Babamda göz hastalığı ve astım hastalığı bulunuyor” dedi.

CEZAEVİNDE BAYGINLIK GEÇİRDİ

Annesinin cezaevinde geçirdiği baygınlık sonucunda kolunun kırıldığını, kafasında da çarpma sonucu kırılma meydana geldiğini aktaran Özer, şöyle konuştu: “Annem cezaevinde geçirdiği baygınlıktan sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir gece yatılı olarak tedavi görmüş. O durumdan sonra her gün iki defa revirde serum takılıyor. Evde dahi artık kendi ihtiyaçları karşılama konusunda zorlanan annem ve babam 70 gündür tutuklu ve cezaevi şartlarında çok zorlanıyorlar. Kendi ihtiyaçlarını karşılamayan annem ve babamın cezaevinde daha fazla kalması, sağlıklarını daha da kötü olmasına neden olacaktır.”