Ş. Mehmet Zeki Çelebi Süleymaniye’de anıldı

Şehadetinin 40’ıncı günü vesilesiyle düzenlenen anmada, “Biz Süleymaniye yönetiminden kör ve sağırı oynamamasını ve katilleri açığa çıkarmasını talep ediyoruz, zulmü kabullenmeyeceğiz” denildi.

17 Mayıs günü Süleymaniye kent merkezinde bulunan iş yerinden çıktığı esnada düzenlenen silahlı saldırıyla katledilen siyasetçi Mehmet Zeki Çelebi, şehadetinin kırkıncı gününde düzenlenen merasimle anıldı.

Merasime Çelebi’nin ailesinin yanı sıra birçok aydın, gazeteci, politikacı, din insanları ve şehit aileleri katıldı.

Anmada konuşan Zeki Çelebi’nin arkadaşı İsnan Stêrk, “Biz kasabın bıçağı altına yatan koyunlar değiliz. Bizim inancımız, mücadelemiz ve direnişimizdir. Zayıf değiliz. Biz hakkımızı talep ediyoruz. Kimseye zulüm etmiyoruz ama herkes bilsin, zulmü de kabul etmeyeceğiz. Şehitlerimizin çoğunun intikamı alınmış ve kanı yerde kalmamıştır. Kesinlikle Şehit Zeki’nin de intikamı alınacak ve kanı yerde kalmayacaktır. Biz Süleymaniye yönetiminden kör ve sağırı oynamamasını ve katilleri açığa çıkarmasını talep ediyoruz. Her gün yoldaşlarımız katlediliyor ve hiçbirimizin güvenliği yok’ dedi.

İsnan Stêrk’in ardından merasime katılanlara seslenen Ş. Zeki Çelebi’nin eşi Nurten Çelebi ise, ‘Şu an Zeki’nin beni dinlediğini biliyorum. Ben Zeki’nin yanında gözümü açtım, ülkemi ve kültürümü tanıdım. Bahtiyarım; iyi ki Zeki çocuklarımın babası oldu’ dedi.

40’ıncı gün anması, Çelebi’nin yaşam mücadelesini konu alan sinevizyon gösteriminin ardından sona erdi.