Şenyaşarlar bayramda da direnişte

Şenyaşar Ailesi, Adalet Nöbeti'ni 488. gününde bayramda da sürdürdü.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa'daki adliye önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 488'inci gününe girdi. Aile Kurban Bayramı’nın ilk gününde sabahın erken saatlerinde Suruç'ta bulunan evlerinden yola çıkarak adliye önüne geldi ve nöbeti sürdürdü.
 
Ferit Şenyaşar, "Bu annenin 2 evladı ve eşi hastanede katledildi. Bir oğlu da üstünlerin talimatıyla 4 yıldır tek kişilik hücrede tutuluyor. Annenin evlatlarını evinde karşılaması gerekirken, yuvasını yıkmışlar. Çocuklarını öldürmüşler. Bir çocuğunu suçsuz şekilde cezaevine atmışlar. Anne evinde oturamadığı için yine adliye önünde. Bugün yetim kalan torunlar da annenin elini öpmeye geldiler” diye konuştu.
 
“Ailemize karşı bir katliam yapıldığını dosya savcısından başsavcıya, başsavcıdan Adalet Bakanına oradan Cumhurbaşkanına kadar herkes çok iyi biliyor” diyen Şenyaşar, "Bu zulmü yapanlar kaybedecek” vurgusunda bulundu.

'AİLEMİ KATLETTİLER, TORUNLARIMI PERİŞAN ETTİLER'
 
Anne Emine Şenyaşar ise “Bugün bayram ama biz evde oturamıyoruz. Çocuklarımı, torunlarımı bırakıp buraya geliyorum. Oğlum Fadıl 5 yıldır tek kişilik bir hücrede tutuluyor. Bunu yapanlar neden hâlâ ceza almıyor? Kamera kayıtlarını saklıyorlar. Fadıl’ı serbest bıraksınlar, artık yeter. Ailemi katlettiler. Ailemi de torunlarımı da perişan ettiler. Bir buçuk yıldır evim burası, adliyenin önü oldu" diye belirtti.
 
Bayramın birinci günü aileyi, şehir dışından gelen halk ve CHP İl Kadın Kolları üyeleri de ziyaret etti.