Şenyaşarlar, eylemi İstinaf Mahkemesi önüne taşıyacak

Şenyaşar Ailesi, haftanın belirli günlerinde Adalet Nöbetini Fadıl Şenyaşar'ın dosyasının bulunduğu Antep'teki İstinaf Mahkemesinin önünde sürdürecek.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa'daki adliye önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti, 352. gününde devam ediyor. Anne ve oğlu Elazığ Cezaevi'nde tutulan Fadıl Şenyaşar ile haftalık telefon görüşmesi yaptıktan sonra Suruç ilçesinde bulunan evinden Urfa’ya doğru yola çıktı.

'HER ŞEYİ GÖZE ALDIK; VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Aile, her gün adliye binası önünde yaptığı açıklamayı 352 gündür geçtikleri 42 kilometrelik Suruç-Urfa karayolunda yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek için Urfa girişinde bulunan “Şanlıurfa” yazılı tabela önünde gerçekleştirdi.  

Ferit Şenyaşar, "Her gün Suruç’tan Urfa’ya gitmek için kullandığımız yola dikkati çekmek istedik. Urfa-Suruç arası 42 kilometre, 352 gündür her gün bu yolu gidip geliyoruz. Bu yolda her gün ölümlü kazalar gerçekleşiyor. Biz her şeyi göze aldık, bu hak yolundan vazgeçmeyeceğiz. Urfa'ya adalet gelene kadar bu yolu gidip-geleceğiz" dedi.

Kardeşi Fadıl Şenyaşar’ın yaklaşık 4 yıldır tek kişilik hücrede tutulduğunu belirten Şenyaşar, “Dava hukuka aykırı bir şekilde ikiye ayrıldı. Bir dosya Urfa'da, hastane ile ilgili olan dosya ve gizlilik kararı hala devam ediyor. 3 kişi katledildi, tek bir tutuklu yok. Hukuksuzluk devam ediyor. Kardeşimin ceza aldığı dosya Antep’te İstinaf Mahkemesi’nde bekliyor. Bundan sonra haftanın belli günlerinde nöbetimizi Antep İstinaf Mahkemesi'nin önüne taşıyacağız. Kardeşim şuan siyasi kararla ile rehin tutuluyor. Adalet gelene kadar annem ile birlikte evimizde oturmayacağız, bu zulmü kabul etmeyeceğiz” diye konuştu.

 'OĞLUM REHİN TUTULUYOR'

Emine Şenyaşar ise şunları söyledi: “Yaklaşık bir yıldır adliye binası önünde nöbet tutuyoruz. Çocuğum bırakılana kadar bu nöbetimiz devam edecek. Bir yıldır Suruç-Urfa yolunu gidip geliyoruz. Oğlum rehin olarak tutuluyor, bıraksınlar oğlumu biz de evimizde oturalım. Acımız biraz hafiflesin. Katliam yapanlar neden tutuklanmıyor? Bu nasıl adalet? Ben öleceksem bu yolda öleceğim. Artık yeter, bu nasıl vicdan? Bu mu adalet?”
Aile, açıklamanın ardından adliye önünde eylemini başlattı.