Şırnak'ta Newroz ateşi yakıldı

Şırnak'ta Newroz ateşi yakıldı. Eylemde 19 Mart'taki kutlamaya güçlü katılım çağrısında bulunuldu.

"Dem dema serkeftinê ye (Şimdi Kazanma Zamanı)" şiarıyla kutlanacak Newroz’un startı Şırnak’ta verildi. Newroz Tertip Komitesi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak il binasının çatısında HDP Şırnak milletvekilleri Nuran İmir, Hasan Özgüneş ve çok sayıda kişinin katılımıyla kentte 19 Mart'ta kutlanacak Newroz'un startını verdi.
HDP İl Eşbaşkanı Sabahattin Deniz, "Büyük bir coşkuyla yaktığımız bu Newroz ateşinin aydınlık günlerin müjdecisi olmasını temenni ediyoruz” dedi. Şırnak’ta '92 Newrozu'nda yaşananları anımsatan Deniz, “21 Mart 1992’de Newroz’da  güvenlik güçleri ağır silahlarla halka saldırdı. Resmi rakamlara göre 54 yurttaşımız Şırnak’ta katledildi. Bu katliamda sorumluluğu bulunanlar tarihin her döneminde lanetle anılacaktır" diye konuştu.
Sanayi Sitesi kavşağı yanında bulunan Newroz alanında 19 Mart'ta Newroz’u kutlayacaklarını belirten Deniz, Botan halkını kutlamaya davet etti.
HDP’li Hasan Özgüneş ise büyük bir coşku ve heyecanla Newroz’u kutlayacaklarını kaydederek, herkes katılım çağrısında bulundu.
Açıklama, Newroz ateşinin yakılmasının ardından çekilen halaylar ve atılan “Newroz pîroz be” sloganıyla son buldu.
Kutlamaya HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ile milletvekilleri katılacak. Sanatçılar Hîvron, Şiyar Bervari ve Kadir Çat da sahne alacak.