Şırnak'ta 2 tutuklama

Şırnak'ta gözaltına alınan 35 kişiden 2'si tutuklandı.

Şırnak'ta 17 Kasım'da Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı’nın yürüttüğü "örgüte finansman desteği" soruşturması kapsamında gözaltına alınan 35 kişiden 3 kişi, Emniyet’teki ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen Abdullah Eren ve ismi öğrenilemeyen bir kişi ifadeleri alındıktan sonra tutuklama talebiyle savcılığa sevk edildi.

Eren ve ismi öğrenilemeyen bir kişi "örgüte finansman desteği sağlamaktan" tutuklanarak Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilirken, Cindi Özdemir ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Üçer kişilik gruplar halinde adliyeye sevk edilen 32 kişinin ifade işlemleri sürüyor. 

Gözaltına alınanların isimleri şu şekilde: “İdris Deniz, İbrahim Kartal, Fahrettin Adıgüzel, Muaz İke, İslam İke, Reşit Salğucak, Mustafa Anak, Sıdık Kılınç, Feyzi Yılmaz, Nezir Yılmaz, İsa Yılmaz, Mahmut Ataman, Hasan Atak, Şükrü Atak, Ahmet Atak, Enes Külter, Emin İbren, Mustafa Uysal, Süleyman Gören, Besim Katar, İbrahim Cavlak, Temer Uluğ, Hazım Kayaalp, Osman Kunur, Abdullah Eren, Süleyman Onuk, Osman Coşkun, Levent Ercan, Lokman Caner, Faysal Acar, Cindi Özdemir ve ismi öğrenilemeyen 4 kişi.”