İşgalcilere çağrı: Gerillaya teslim ol!

İşgalcilere telsiz üzerinden teslim ol çağrısı yapan gerillalar, “Bilmelisin ki bu savaş senin savaşın değil. Sana üç-beş kuruş vererek seni ölüme gönderen zenginlerin, patronların ve burjuvaların savaşıdır. Silahı bırak ve savaşı terk et" diyor.

Kürdistan Özgürlük Gerillası, İşgalci Türk askerlerine teslim ol çağrısı yaptı.  Gerillalar, “Hiç düşündün mü, sen şu an neredesin? Kürdistan topraklarında ne işin var? Ne için seni buraya gönderdiler? Bunun tek cevabı var: Sen faşist-talancı AKP-MHP rejimin ömrünü uzatmak için buradasın” diye seslendi.

Gerillaların telsizler üzerinde yaptığı çağrıda şunlar  belirtildi:

“Ey yoksul halk çocuğu asker!

İyi bil ki, Tayyip Erdoğan, Hulusi Akar ve Süleyman Soylu, Kürt halkına düşmanlık yaparak yoksul Türk halk çocuklarını ölüme göndererek sömürü ve talan düzenlerini sürdürmek istiyorlar.

Eğer “her şey Türkiye için” sözü yalan değilse, niye aranızda hiçbir AKP’li bakan veya milletvekilinin oğlu yoktur. Hiç sordunuz mu; niye aranızda hiçbir generalin oğlu yoktur? Açık ki bunlar yoksul halk çocuklarının kanı üzerinde zevk-ü sefa yaşamakta olan sömürücü halk düşmanlarıdır.

İyi bilmelisin ki, Tayyip Erdoğan, çökmek üzere olan iktidarını kurmak için, Kürt ve Türk halkının evlatlarının kanı üzerinden iktidarını sürdürmek isteyen bir vampirdir.

Bilmelisin ki bu savaş senin savaşın değil. Sana üç-beş kuruş vererek seni ölüme gönderen zenginlerin, patronların ve burjuvaların savaşıdır.  Silahı bırak ve savaşı terk et!

Seni öne ve ölüme sürerek arkada kendini korumak isteyen komutanları iyi tanı!

Devrim tünelleri, sömürgeci askerlerin ölüm tünelleridir. Komutanların bunu bilerek kendi kişisel kariyeri için, seni ölüme gönderiyorlar. Devrim tünellerine girip de sağ çıkanı hiç duydun mu? Duyamazsın. Çünkü şimdiye kadar boş olanların dışında, içeri girip de sağ çıkan olmamıştır. Ona rağmen seni ısrarla bu tünellere göndermek istiyorsa, sen bu oyuna gelme. Bizim seninle bir alıp veremediğimiz yok. Bizler de senin gibi, bu ülkenin öz evlatlarıyız. Biz sana karşı değiliz; biz, savaş siyaseti ve rantla yoksul halkların kanını emerek saraylarda zevk ve sefa içinde yaşayan şürekâya ve onun işbirlikçilerine karşıyız. Dolayısıyla bizim işimiz bu savaşı yürüten kodamanlarla ve komutanlarladır. Madem ki sana, illa birilerinin gelmesinin gerektiğini belirtiyorlar; o zaman buyursun komutanların gelsin ve öne geçsin.

Ey yoksul halk çocuğu asker!

Şunu iyi bil ki gerillaya teslim olursan, ölmezsin. Gerilla seni yaşatır; demokratik-özgür bir yaşam için sana imkan sunar. Gerillaya teslim ol!

Tüm yoksul ve emekçi halkların özgür ve onurlu geleceği için bu dağlara çıkan genç kadın ve erkekler senin düşmanın değildir. Onlar da seni düşman görmüyor. Onlara karşı savaşma. Gerillaya teslim ol. Bu kirden ve faşist sistemden kurtul. Kurtul ki tüm Türkiye halkları ve emekçi sınıfları da bu zebanilerin zulüm ve zam siyasetlerinden kurtulsun. Bunun için tek doğru yol; kan içici emperyalistlerin uşağı rejime hizmet etmeye son vermek, onlara karşı mücadele yürüten Türkiyeli ve Kürdistanlı devrimcilerle kol kola dayanışma içinde olmaktır. En şerefli ve onurlu yol budur.

İmanlı-dürüst bir vatandaş olarak yaşamanın yolu, parayla savaşmak ve halk çocuklarının kanını dökmek değil; zulme ve halkları sömüren kan içici egemenlere karşı mücadele etmek, özgür-demokratik bir ülke ve yaşam için ter dökmektir. Bugün Kürdistan Özgürlük Gerillaları, Kürdistan’da özgürlük, Türkiye’de demokrasi için bu mücadele bayrağını yükselterek tüm Türkiye için hayatını ortaya koyan fedailerdir. Onlara karşı savaşma! Türkiye’nin şerefli-onurlu-imanlı bir vatandaşı olmak istiyorsan gerilla güçlerine silah sıkma. Teslim ol ve özgür dünya ile tanış; böylece barış ve demokrasi mücadelesinin onurlu ve mutlu bir neferi ol!”