GÖRÜNTÜLÜ

Adem: Saldırı ve katliamlar bu halkın iradesini kıramaz

Cizirê Kantonu İçişleri Konseyi Eş Başkanı Şirin Adem, Hesekê’de önceki akşam düzenlenen saldırıyı kınayan ve saldırı yapan güçlerden Rojava devrimi daha da büyüterek hesap soracaklarının kararlığı içinde olacaklarını söyledi.

Hesekê’de bir düğüne yapılan intihar saldırısı sonucu 30 kişinin yaşamanı yitirmesi ve 80 kişi üzerinde yaralanması ile sonuçlanan katliam saldırına ilişkin açaklama yapan Cizirê Kantonu İçişleri Konseyi Eş Başkanı Şirin Adem, “Bu katliam ile düşmanın savaş meydanlarında yenildiğini ve elenden başka bir şey gelmediğini gösteriyor” tespitinde bulundu.

Cizirê Kantonu Demokratik Özereklik Yönetiminden Şehit Aileleri Kurumu Konseyi Eşbaşkanı Fatma Tahir, Savunma Konseyi Eşbaşkanı Rêzan Gulo ve Cizire Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi Danışmanı Mizmin Ahmed ile birlikte Hesekê’de katliamın yapıldığı yer ve şehitlerin kaldırıldığı morgu ziyaret eden Cizirê Kantonu İçişleri Konseyi Eş Başkanı Şirin Adem saldırıya ilişkin ANF’ye açıklamalarda bulundu.

‘ÇETE VE ARKASINDAKİ GÜÇLER YENİLDİKÇE HALKIMIZA KATLİAM YAPIYOR’

Son iki yıldır çeteler ve rejim güçlerinin Hesekê halkına karşı saldırı ve katliamlar gerçekleştirdiğine dikkat çeken, Adem “Halkımızın mutlu gününde katliamlar yapanlar asla amaçlarına ulaşamayacak ve hesaplarını verecekler” diye konuştu.

Dış destekli çete ve terörist grupların halkımız üzerindeki katliamlarının biri hunharca Hesekê’de gerçekleştiğine dikkat çeken Adem devamla şöyle konuştu: “Hesekê’de halkımızın bir düğüne yapılan alçakça katliamda 30’u şehit, 80’in üzerinde yaralı verdik. Bu saldırı doğrudan halkımızın özgürlük, demokrasi ve birlikte yaşamına yapılmış bir katliamdır. İçişleri Konseyi olarak bu hunhar ve alçakça katliamı nefretle kınıyor, yaralılara acil şifalar, acılı ailelerimize sabır ve metanet diliyoruz. Bu alçakça saldırıyı yapan çeteler, terör odakları ve arkasındaki kirli güçler şunu iyi bilmelidir ki, bu saldırılarla asla amaçlarına ulaşamayacak, demokrasi ve halkların özgür birlikteliği mücadelemiz sürecektir. Şunu bir kez daha belirtiyoruz, dün olduğu gibi yarında bu çete ve arkasındaki güçlerden hesap soracığımızın kararlığı içerisndeyiz. Şehitlerimize vereceğimiz en anlamlı cevap mücadelemizi yükseltmek, devrimizi büyütmek olacaktır.

DAİŞ çeteleri ve onun arkasındaki kirli, karanlık güçler her darbe yedikçe halkımız üzerinde saldırılarını belli zamanlarda yapıyorlar. Hesekê son iki yıldır büyük çatışmalara sahne oldu, Hem DAİŞ çeteleri hem de rejimin ve ona bağlı karanlık güçler saldırılar gerçekleşti. Her saldırıda Hesekê halkı Kürdü, Arabı ve Süryani-Asurisi ile birbirine kenetlendi ve tüm saldırıları kırıp birlikte yaşama kararlığını ortaya koydu. İnanıyoruz ki, bu saldırı ile Hesekê halkımız daha fazla kardeşlik ve ortak yaşam etrafında kenetlecek ve düşmana federal sistemi güçlendirerek cevap verecektir.”

‘ÇETE VE ARKASINDAKİ GÜÇLER SAVAŞ MEYDANLARINDA YENİLMİŞTİR’

Bu son katliam ile birlikte şu bir kez daha açığa çıkıyor ki, insanlık düşmanı çeteler ve arkasındaki karanlık güçler savaş meydanlarında yenilmiştir tespitinde bulunan Adem, “Eğer sivil ve bir düğüne saldırı yapacak kadar düşman gözü kara olmuşsa orada büyük darbeler almış, kırılmış, yenilmiştir demektir. Ellerinde kalan son çare halkımız üzerine böylesi alçakça saldırı ve katliamlardır. Bu saldırılarla halkımızın iradesini kırmaya, unutsuzluk yaratmaya çalışıyorlar, ama asla başaramayacaklar. Şunu bir kez daha belirtelim ki, tüm silah ve teknikleri ile bu halkın iradesini kıramayan karanlık çete odaklar, çoluk çocuğu, kadın ve yaşlıları katlederek asla iradelerini kıramaz, devrimimizin gelişmesini önleyemezler. Biz bu saldırılara yabancı değiliz, Suruç’ta Kobanê ile dayanışma ve inşaya giden geçlere yapılan, Antep’te düğüne yapılan Qamişlo’da şehir içinde TIR patlatan odaklar aynıdır. Dolayısıyla bu saldırıyı yapan güçleri ve onun arkasındaki kirli politikaları iyi biliyoruz. Tüm saldırı ve katliamlara karşı halkımız büyük bedeller ödeyerek bu günlere geldi. Bu aşamadan sonra saldırının boyutu ne olursa olsun kimsenin gücü halkımızın umutlarını kırmaya, özgürlüğünün önünde durmaya gücü yetmeyecektir.

İçişleri Konseyi olarak halkımızın güvenlik ve özgürlüklerine yönelik her türlü tedbiri almaya ve bedele ödemeye hazır olduğumuz belirtmek istiyoruz. Tüm halkımızı bundan sonra bu tür saldırılar karşısında kenetlenmeye, şehlerimiz etrafında büyütmeye ve duyarlı olmaya çağırıyoruz.”      

...