Ağır silahlı eylemler işgalcilerin psikolojisini bozdu

YJA Star gerillaları Sorxwîn Serhad ve Stêra Ararat, havan silahı ile gerçekleştirdikleri eylemlerin Türk askerlerini psikolojisini alt üst ettiğini söyledi.

Türk ordusunun Zap, Avaşîn ve Metîna bölgelerine dönük 17 Nisan 2022’de başlattığı işgal saldırısında Kürdistan özgürlük gerillaları işgalci orduda şok etkisi yaratan eylemlere imza atıyor.

Özellikle Zap savaşının ilk gününden bu yana Türk askerlerinin işgal etmeye çalıştığı tepelere yönelik YJA Star ağır silah timlerinin eylemleri, işgal girişiminin sekteye uğramasında önemli bir rol oynuyor.

YJA Star gerillaları Sorxwîn Serhad ve Stêra Ararat, işgalci ordunun konumlanmaya çalıştığı her tepede eylemler gerçekleştirdiklerini ve özellikle de havan silahı ile yapılan eylemlerinin Türk askerlerini psikolojisini alt üst ettiğine dikkat çekti.

ZAP’A YÖNELİK HESAPLARI TUTMADI

Zap alanında yürütülen savaşın en önemli ayrıntılarından biri de, gerillanın hemen hemen tüm taktiklerde yeteneklerini ortaya koymaları. Türk devletinin “Pençe-Kilit” adını verdiği bu işgal saldırısıyla Zap bölgesine girmeye çalışan Türk askerlerinin amacı, birçok tepede aynı zamanda işgal harekatı başlatarak, alanı sözde ‘kilit’ altına almak ve yoğun teknoloji kullanımı ile gerillanın hareket imkanını sıfıra indirmekti.

Ancak işgalci ordunun operasyon merkezlerindeki hesapları Zap’ın tepelerinde tutmadı.

Ağır silah eylemleri de dahil olmak üzere savaşın ilk gününden beri Türk askerlerinin bu eylemlerde verdikleri kayıpların haddi hesabı yok. YJA Star gerillası Sorxwîn’in dediği gibi “Zap’a giriş olabilir, fakat çıkmaları öyle kolay olmayacak.”