Ağrı ve Hatay’da şehit düşen 4 gerillanın kimliği açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Ağrı ve Hatay’da hayatını kaybeden dört gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı. HPG-BİM, ayrıca Heftanin’de bir askerin öldürüldüğünü bildirdi.

HPG-BİM, 7-9 Kasım tarihleri arasındaki bir işgal operasyonu sırasında 3 gerillanın, 26 Ekim’de ise Hatay’ın İskenderun ilçesi kırsalında bir gerillanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Açıklamada, “14 Kasım tarihli açıklamamızda, 7 – 9 Kasım günleri işgalci TC ordusunun Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Kırê Hallac alanında bir operasyon başlattığını ve operasyon boyunca 3 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık” diye hatırlatıldı.

Doğubayazıt’ta hayatını kaybeden üç gerillanın kimlikleri şöyle açıklandı:

Kod Adı: Delil Serhat
Adı Soyadı: Halis Ersayan
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Zahide – İsa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Kasım 2019 / Ağrı

Kod Adı: Eriş Mordem
Adı Soyadı: Emren Şems
Doğum Yeri: Maku
Anne - Baba Adı: Dilber – Lezgin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Kasım 2019 / Ağrı

Kod Adı: Harun Newroz
Adı Soyadı: Aziz Pulmahmut
Doğum Yeri: Maku
Anne - Baba Adı: Pirize – Osman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Kasım 2019 / Ağrı

Aynı açıklamada, “Yine 14 Kasım tarihli açıklamamızda, 26 Ekim günü Hatay’ın İskenderun ilçesi kırsalında güçlerimiz ile işgalciler arasında çatışma yaşandığını ve bu çatışmalarda düşmana karşı kahramanca savaşan bir arkadaşımızın şehadete ulaştığını kamuoyu ile paylaşmıştık” denildi.

İskenderun’da hayatını kaybeden gerillanın kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Hawar Haware
Adı Soyadı: Reşit Musa
Doğum Yeri: Efrin
Anne - Baba Adı: Zekiye – Hesen
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Ekim 2019 / Amanos

HPG-BİM, dört gerillaya ilişkin devamla şu bilgileri verdi: “Kürdistan tarih boyunca, işgalcilerin birçok saldırıları ile karşı karşıya kalmış ve bu saldırılara karşı ise Kürdistan halkı tarih boyunca kendisini bu işgalcilere karşı değerlerini ve topraklarını savunmuştur. Kürdistan halkı bu saldırılara karşı asla boyun eğmemiş ve kendi öz gücü ile direnişini sürdürerek bugünlere ulaşmıştır. Kürdistan’ın kendi içinden çıkan yiğit kişilikler kendi halkının savunucuları olmuş ve bu uğurda büyük bedeller ödemişlerdir. Bu yiğitlerden olan Delil, Eriş, Harun ve Hawar yoldaşlar halkın özgürlük umutlarını sırtlamış ve Kürdistan dağlarında aktif mücadele yürütmüşlerdir. Kaldıkları alanlarda fedakâr, sade ve mütevazi katılımları ile birer örnek olan yoldaşlarımız, özgür ve onurlu bir yaşam için her şart ve koşul altında mücadele etmiş ve bu onurlu yaşamın temsilcileri olmuşlardır.”

Açıklamada, “Şehadete ulaşan Delil, Eriş, Harun ve Hawar yoldaşların başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyor, kahraman şehitlerimizin bizlere devrettiği özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz” ifadelerine yer verildi.

HPG-BİM ayrıca, Heftanin bölgesinde gerilla birliklerinin işgalcilere yönelik etkili bir eylem gerçekleştirdiğini belirtti.

Açıklamada şu detaylar verildi: “Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesinde devam etmekte olan, Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 27 Kasım günü Konferans Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan bir grup askerin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür. Güçlerimiz aynı gün bu tepede bulunan mobese kameralarını hedeflemiş ve 1 mobese kamerası imha edilmiştir.”

“27 Kasım tarihli açıklamamızda, 25 Kasım günü işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Ermuş vadisinde bir operasyon başlattığını belirtmiştik” diye hatırlatan HPG-BİM, Türk devletinin bu operasyonuna ilişkin şu bilgileri verdi: “İşgalci güçler aynı gün akşam saatlerinden gece saatlerine kadar savaş uçakları ve taarruz helikopterleri ile alanı bombalamıştır. İşgalci güçlerin hareketliliği 26 Kasım günü sabah saatlerine kadar devam etmiştir. Bu operasyon boyunca düzenlenen bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”