Aileler ATK önünde zindan direnişini selamladı

Tutsak aileleri, Adalet Nöbetinin 100'üncü gününde ATK önünde bir araya geldi, çocuklarını istedi. Aileler, "Yaşasın zindan direnişi" mesajını verdi.

Hasta ve infazlarını tamamlamalarına rağmen tahliyeleri engellenen tutsaklar için Amed Barosu'nda Adalet Nöbeti tutan aileler, eylemlerinin 100'üncü gününde Adli Tıp Kurumu (ATK) binası önünde bir araya geldi. Halkların Demokratik Partisi (HDP), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardım ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) ile Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) üyeleri ailelere destek için ATK önüne geldi. Ancak bölgeyi ablukaya alınan polisler, sivil toplum örgütü temsilcilerinin açıklamaya katılmasına engel oldu.

'CENAZE İSTEMİYORUZ!'

ATK önünde adalet çağrısı yapan tutsak yakınlarından Reşahat Ada, polis ablukası ve yaşanan engele tepki gösterdi. Ada, "Çocuklarımız üzerindeki baskı ve şiddet son bulsun. İnfazları yakılmasın. Buradan çocuklarımızın cenazelerini almak istemiyoruz. Barış ve adalet istiyoruz. Anneyiz ve adalet için nöbetteyiz. Ciğerimiz yanıyor" dedi. Anne Ada, yarın da adliye binası önünde bir araya geleceklerini aktararak, burada da adalet taleplerini yineleyeceklerini vurguladı.
Tutsak yakını İnci Güler, "30 yıldır cezaevinde olmalarına rağmen evlatlarımız bize verilmiyor. Yıllardır hasta olan ve '90'lı yıllardan bu yana cezaevinde olmalarına rağmen kanunlar uygulanmıyor. Kanunları uygulayın. Evlatlarımızı bize verin" dedi.
Tutsak yakını Nazime Boltan ise taleplerine destek vermek isteyenlerin engellenmesine tepki gösterdi. "Böyle adalet ve kanun olur mu" diye tepki gösteren Boltan, "Biz çocuklarımızın hakkını ve hukukunu istiyoruz. Adalet, adalet, adalet" ifadelerini kullandı.
Açıklama, "Bijî berxwedana zindanan (Yaşasın zindan direnişi)" ve "Hak, hukuk, adalet" sloganlarıyla son buldu.