Aileler: Tutsaklar bırakılana kadar alanlardayız

Amed'de Adalet Nöbeti’ni sürdüren tutsak aileleri, "Hasta ve infazı yakılan tutuklular serbest bırakılana kadar alanlarda olmaya devam edeceğiz” dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsaklar için ailelerin başlattığı Adalet Nöbeti, 241. gününde Amed'deki adliye önünde devam etti. Eyleme, Tevgera Jinên Azad (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER)  ile Amed 78'liler Derneği üye ve yöneticileri destek verdi.
 
'BİR ŞEY YAPILACAKSA BUGÜN YAPILMALI'
 
Tutsak yakını Herdem Merwanî, "Bugün tüm siyasi partiler, özgürlük ve demokrasiden bahsediyor. Ancak biz tutuklu yakınlarının kapısının önüne zulüm dışında bir şey gelmedi. Eğer ki siyasi partiler bir şey yapacaksa, bugün yapsın. Çünkü bu sorunun büyümesinde siyasi partilerin suçu vardır. Onlar bu suça ortaktır. Burada bir kez daha sesleniyoruz; hasta ve infazı yakılan tutuklular serbest bırakılıncaya kadar onların yanında olmaya, alanlarda olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.