AKP binası önünde Zaxo katliamo protestosu

Devrimci Parti üyeleri, Zaxo’daki katliamı AKP Kadıköy İlçe Örgütü binası önünde protesto etti.

Devrimci Parti, Türk devletinin Zaxo kentine bağlı Perex köyüne düzenlediği ve biri bebek olmak üzere 9 kişinin katledildiği, onlarca kişinin yaralandığı katliama ilişkin dün akşam Kadıköy’de tabutlu eylem yaptı. Katledilen bebeğe dikkat çekmek üzere omuzlarında küçük bir tabut taşıyan Devrimci Parti üyeleri, AKP Kadıköy İlçe Örgütü’ne kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte, “İşgalciler gidecek direnen halklar kazanacak” ve “Roboskî’den Zaxo’ya hesap sormaya” sloganları atıldı.

'KATİL BURADADIR'

Eylemde konuşan Devrimci Parti üyesi Erkin Barın, işgalci güçlerin Kürdistan’da 9 kişinin üzerine bomba yağdırarak katlettiğini söyledi. Söz konusu kişilerin piknik yaptığını söyleyen Barın, omzunda taşıdığı tabuta dikkat çekerek, “Bu tabut katledilen Zehra bebeğin tabutudur. Katilleri çok iyi tanıyoruz. Zehra bebeğin katili işte buradadır” deyip AKP’ye ilçe binasını işaret etti.  Barın, Zehra bebeğin, Berkin Elvan ile Ceylan Önkol’un katillerinin aynı olduğunu belirtti.

Eylem yapan Barın daha sonra polis tarafından gözaltına alındı. Barın’ın savcılıkta ifadesi alınmak üzere gün içinde Kartal Anadolu Adliyesi’ne sevk edilmesi bekleniyor.