AKP darbesi Erzurum ve Dersim'de protesto edildi

AKP'nin darbeci nitelikteki uygulamaları Erzurum ve Dersim'de de protesto edildi. Kapatılan televizyon ve radyoların temsilcileri de HDP'yi ziyaret etti.

DBP'li belediyelere yapılan kayyım atamaları, yapılan gözaltı ve tutuklamalar ile aralarında Kürtçe yayın da yapan muhalif televizyon ve radyoların kapatılması Erzurum Karayazı'da protesto edildi. 

Erzurum'un Karayazı ilçesinde, DBP'li belediyelere kayyum atanması, gözaltı ve tutuklamalar ile televizyonların kapatılması protesto edildi.

Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde konuşan DBP Erzurum İl Eşbaşkanı Muhlis Kırmaci, AKP'nin halkın iradesine darbe vurduğunu belirtti. 

Kirmaci, Kürtçe yayın yapan ve muhalif televizyonlaron kapatılmasını kınadıklarını ve buna karşı demokratik eylemlerini sürdüreceklerinin söyledi.

Eylemde "Baskılar bizi yıldıramaz'' ve ''İradene sahip çık, kayyuma karşı ayaktayız'' sloganları da atıldı.

DERSİM

Dersim'de de kapatılan radyo ve televizyonlar için susma eylemi düzenlendi. Yeraltı Çarşısı üzerinde bir araya gelen yüzlerce kişi, “Özgür basın susturulamaz” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları attı. Kitle, yarım saatlik susma eylemi de yaptı.

Eylem, “Özgür basın susturulamaz” ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarının ardından sona erdi.

HDP'Yİ ZİYARET ETTİLER

Öte yandan kapatılan Özgür Radyo, Hayatın Sesi, TV 10, Azadi TV ve Jiyan TV temsilcileri de Mecliste HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'i ziyaret etti. Baluken, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, "Bugün televizyonlara yapılan polis baskınlarının 15 Temmuz gecesi darbecilerin baskınlardan hiçbir farkı yoktur" dedi.