AKP önce gözaltına alıyor, sonra gerekçe uyduruyor

Somut 'suç unsuru' bulamayan AKP, Kürt siyasetçileri çeşitli bahanelerle yargı kıskacına alıyor. Av. Oflas, "İnsanların siyaset yapmasına izin verilmediği gibi, bu hak, çeşitli bahanelerle kriminalize edilmeye çalışılıyor" dedi.

Van’da 12 Ekim'de aynı anda HDP-DBP il ve ilçe binalarına baskın yapıldı ve aralarında il-ilçe eş başkanlarının da bulunduğu 49 Kürt siyasetçi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların emniyetteki işlemleri hâlâ sürüyor ve ne zaman savcılığa çıkarılacakları henüz bilinmiyor. 

'HUKUKEN KARŞILIĞI YOK'

Gözaltı ve baskınlar büyük tepkilere neden olurken, 49 kişinin neden gözaltına alındığına dair Avukat Barış Oflas bilgi verdi. Av. Oflas, baskınların "HDP ve DBP’nin PKK/KCK’nin şehir yapılanmaları olduğu, örgütün talimatlarını aynen yerine getirdiği ve söz konusu şüphelilerin de örgüt üyesi olduğu" iddialarıyla yapıldığını söyledi.

Av. Oflas, bu iddianın hukuken bir karşılığının olmadığına dikkati çekerek, "HDP ve DBP tamamen meşru siyaset yapan ve milyonların oylarını almış siyasi partilerdir. Söz konusu operasyonlar  yargı kararıyla değil, siyasi saiklerle yapılıyor. Yapılanlar, en önemli demokratik hakkın engellenmesidir. İnsanların siyaset yapmasına izin verilmediği gibi, bu hak, çeşitli bahanelerle kriminalize edilmeye çalışılıyor" diye kaydetti.