Kongra Star, 2019’da katledilen Hevrîn Xelef ve Eqîde Ana’yı andı

Kongra Star Koordinasyonu, ekim 2019’da katledilen Hevrîn Xelef ve Eqîde Ana’yı şehadetlerinin yıldönümünde yazılı bir açıklama ile andı.

Suriye’nin Geleceği Partisi Genel Sekreteri Hevrîn Xelef 12 Ekim 2019'da işgalci Türk devletine bağlı Ehrar El Şerqiye çeteleri tarafından vahşice katledilmişti.

Girkê Legê Arabuluculuk Komitesi üyesi Yadê Eqîde ise bir gün sonra, 13 Ekim 2019'da işgal saldırısında şehit düşmüştü.

Kongra Star Koordinasyonu, Hevrîn Xelef’in katledilmesini "özgür kadınların sesini bastırmaya, kadınların kimliğini ve mücadelesini yok etmeye yönelik bir girişim" olarak nitelendirdi.

Açıklamada, "Hevrîn Xelef direnişin ve mücadelenin simgesiydi. Hevrin sürekli olarak çok yönlü demokratik bir Suriye'nin inşası için çabalıyordu. İşgalci Türk devleti devrimin kadın liderlerinin gücünden korktuğu için ilk olarak kadınlara saldırdı” denildi.

Kongra Star, "Kadınlara, çocuklara ve sivillere yönelik suçlarını her geçen gün artıran işgalcilere karşı kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz" diye ekledi. 

Uluslararası topluma tarihsel sorumluluklarını yerine getirme ve kadın katillerinden hesap sorma çağrısında bulunan Kongra Star, uluslararası güçlerin Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı sessizliği kınadı. 

Bu sessizliğin işgalcileri teşvik olarak değerlendiren Kongra Star,  bölgedeki garantör ülkelere de insan haklarının korunması konusunda üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeleri çağrısında bulunuldu.

Açıklama şu ifadelerle son buldu: "Eqîde Ana, şehit Hevrin Xelef ve özgürlük yolunda canlarını feda eden tüm kadınların ruhuyla mücadelemize devam edeceğimizi beyan ediyoruz. ‘Jin, jiyan, azadî’ felsefesi yolumuzu aydınlatan bir ışık olacaktır. İşgal altındaki toprakların özgürleştirilmesine ve demokratik bir Suriye'nin kurulmasına kadar mücadeleyi yükselteceğiz. Vazgeçmeyeceğiz, geri adım atmayacağız. Zafere kadar şehitlerimize sadık kalacağız ve özgürlük bayrağını dalgalandıracağız.”