Öz Savunma Güçleri savaşçısı uğurlandı

Şehit düşen Öz Savunma Güçleri savaşçısı Basil Elî El Hemûd, Tebqa’da yapılan askeri törenle toprağa verildi.

CENAZE TÖRENİ

Kuzey Doğu Suriye'nin Tebqa kentinde dün meydana gelen trafik kazasında şehit düşen Öz Savunma Güçleri savaşçısı Basil Elî El Hemûd, bugün Tebqa Şehitliği'nde düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törene, Özerk Yönetim temsilcileri, Suriye’nin Geleceği Partisi, Zenûbiya Kadın Topluluğu Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, kadın ve gençlik örgütleri ile çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşunun ardından, Fırat Kantonu Öz Savunma Güçleri komutanlarından Heqî Efrîn bir konuşma yaptı. Şehitlerin izinden yürümeye devam edeceklerini söyleyen Heqî Efrîn, "Yeni bir döneme giriyoruz. Düşmanlarımız artıyor, ancak biz ülkemizi korumaya kararlıyız," diye belirtti.

Tebqa Kantonu Yürütme Meclisi Eş Başkanı Ehmed El Omer de, bölgede yayılan demokratik ulus projesinin şehitlerin fedakârlıkları sayesinde inşa edildiğini söyleyerek, Kuzey ve Doğu Suriye halkının zafer kazanana kadar mücadeleye devam edeceğini vurguladı.

Tebqa Kantonu Din ve İnançlar Meclisi Başkanı Ebdulmutelib Betran ise şehitlerin ölümsüz olduklarını ve cennette yerlerinin hazır olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından şehidin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Şehit, "Bi can bi xwîn em bi te re ne ey şehîd" sloganları ve annelerin zılgıtları eşliğinde defnedildi.