HRE: İki savaşçımız şehit düştü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), 7 ve 9 Ekim tarihlerinde şehit düşen iki savaşçılarının kimlik bilgilerini açıkladı.

HRE yaptığı yazılı açıklamada, "Efrîn’de Çağın Direnişinin İkinci Aşamasında saflarımızda yer alan Xemgin Heleb ve Zindan Efrin yoldaşlarımız görev başındayken şehit düştü” dedi.

HRE,  “7 Ekim'de Xemgin yoldaş, 9 Ekim'de Zindan yoldaşımız şehit düştü” diye ekledi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Suriye'de yaşanan kargaşa ve krizin başlangıcında bölge halkı örgütlenmeyi başarmış, dönemin baskı ve zulmüne karşı savunma gücü bu direnişçi ve isyankar halkın binlerce evladının kanıyla bu temeller üzerine inşa edilmiştir. Rojava Devrimi tüm insanlığa umut verdi. Kısa sürede Rojava devrimi bir insanlık devrimine dönüştü, tüm renkleri içinde barındıran bir deniz haline geldi. Kürtler, Araplar, Süryaniler, Türkmenler vb. bölgesel bileşenler bu devrimde varlığını buldu. Devrimin tüm süreçlerinde tüm bileşenlerimiz devrimin rol ve misyonunu üstlendi. Halkımızın cesur genç erkekleri ve kadınları aynı cephede bir araya gelerek düşmana karşı omuz omuza savaştı. Sadece düşmanı topraklarımızdan atmak için değil, aynı zamanda devrimin değerlerini korumak, özgür ve onurlu bir yaşam inşa etmek için şehitler verdik.

Bu rengarenk ve süslü denizden, Arap toplumundan ve Zindan Efrîn ve arkadaşı Xemgin Heleb yoldaşlarımız, halk düşmanlarına karşı devrim saflarına katılarak mücadeleye başladı.

Xemgin ve Zindan yoldaşlarımız büyük bir heyecanla yoldaşlarının dikkatini çekti, özellikle kahramanlıklarıyla eşsiz destanlar yaratan Rojava Devrimi, insanlığa umut ve inanç aşıladı. Yoldaşlarımız, kanlarıyla tarih sayfalarını yazan çocukların ayak izlerini takip etti. Xemgin ve Zindan yoldaşlar yaşamı ve mücadelesiyle her türlü işgale karşı direnişten ve zaferden taviz verilmemesi gerektiğini bir kez daha dile getirdiler.

Efrin Kurtuluş Güçleri olarak yoldaşlarımızın hayallerini ve hedeflerini başarıyla taçlandıracağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Bu esaslardan hareketle Xemgin ve Zindan yoldaşlarımızın ailesine ve tüm yurtsever halkımıza başsağlığı dileriz.”

Şehitlerin kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Xemgîn Heleb

Adı ve Soyadı: Xeluf Dahir

Anne Adı: Merfet

Baba Adı: Mihemed

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn, 7 Ekim 2024

*

Kod Adı: Zindan Efrîn

Adı ve Soyadı: Hemîd Elo

Anne Adı: Nizhet

Baba Adı: Esmet

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn, 9 Ekim 2024