Serêkaniyêliler BM önündeydi: Türk devletinin işgaline son!

Serêkaniyê ve Girê Spî’nin Türk devleti tarafından işgal edilmesinin 5’inci yılında BM önünde eylem yapan Serêkaniyêliler, Türk devletinin işgal ettiği bölgelerden çekilmesi için baskı yapılmasını istedi.

Serêkaniyê Göçmenler Komitesi öncülüğünde, Serêkaniyê ve Girê Spî kentlerinin Türk devleti tarafından işgal edilmesinin 5’inci yıldönümü dolayısıyla BM Mülteciler Komiserliği binası önünde protesto eylemi düzenlendi. 

Türk devletinin işgali nedeniyle topraklarından göçertilen Serêkaniyêliler, “Bir gün Serêkaniyê’ye döneceğiz”, “Talebimiz işgalin sonlandırılmasıdır” ve “Demografik yapının değiştirilmesine hayır” yazılı pankartlar açtı.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından Serêkaniyê Göçmenler Komitesi üyesi Reyan Exte, Qamişlo’daki BM Mülteci İşleri Yüksek Komiserliği’ne teslim edecekleri mektubu okudu.

TÜRK DEVLETİ İŞGAL ETTİĞİ BÖLGELERDEN ÇEKİLSİN

Reyan Exte, işgalci Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Serêkaniyê ve Girê Spî’de suç işlediğini belirterek şunları belirtti: “Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’de demografik yapının değiştirilmesi ve insanlığa karşı eylemler engellenmeli. Türk devleti insanlığa karşı eylemlerde bulunuyor ve imzaladığı güvenlik anlaşmalarına uymuyor, bu nedenle eylemleri kınanmalıdır. Sizlerden, işgalci Türk devletinin desteklediği terör örgütlerinin yenilgiye uğratılması için Serêkaniyê ve Suriye’nin işgal altındaki kentleri başta olmak üzere Kuzey ve Doğu Suriye halklarına yardımcı olmanızı istiyoruz. Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Suriye'de işgal ettiği bölgelerden çekilmesi konusunda daha fazla baskı yapmanızı istiyoruz.”

Ardından bir heyet, mektubu BM Mülteciler Komiserliği’ne mektubu teslim etti.