Londra sokakları ‘Bijî Serok Apo’ sloganı ile inledi

Londra’da Devrimci Gençlik Hareketi üyelerinin küresel hamleyi selamlayan uzun yürüyüşleri ikinci günde sürerken, gençler Londra caddelerini “Bijî Serok Apo” sloganı ile inletti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürütülen küresel hamle kapsamında Britanya Devrimci Gençlik Hareketi tarafından Londra’da başlatılan 3 günlük uzun yürüyüş tüm coşkusu ile sürüyor.

Yürüyüşlerini Londra’nın turistik ve popüler bölgesi olan birinci bölgede gerçekleştiren gençlerin yürüyüşü oldukça ilgi topladı.

Liverpool Street’ten başlayan ikinci günkü yürüyüş, BBC binası ile dünyaca ünlü alışveriş merkezlerinin bulunduğu Oxford Circus, Leicester Square’den geçerek Trafalgar Meydanı’na kadar sürdü.

Gençler kentin cadde ve sokaklarını sık sık attıkları “Bijî Serok Apo”, “Yesterday Mandela Today Ocalan”, “Bê Serok Jiyan Nabe”, “Bijî Gerîla” sloganlarıyla inletti.

Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü isteyen afiş ve pankartlar taşıyan gençler, mutlak tecrit ve demokratik konfederalizm konulu bildirileri dağıttı.

Gençlere destek verenler kimi zaman alkış, kimi zaman zafer işareti yaparken, araçlardan da korna çalındı. Eylemcilerle buluşan lise öğrencilerinin ise, üzerinde Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının bulunduğu flamaları ile “Free Öcalan” sloganı atmaları ilginç detaylar oluşturdu. Ayrıca gençlerin yanında taşıdığı portatif ses sistemlerinden de marşlar ve şarkılar çalındı. 

Trafalgar Meydanı’nda son bulan yürüyüş ile ilgili TCŞ Sözcüsü Mazlum Çewlîk bilgi verdi. “Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm” hamlesinin önemine dikkat çeken Çewlîk, “9 Ekim 1998 yılında Önder Apo’ya yönelik uluslararası bir komplo gerçekleştirildi. Bu komplo sonucunda 26 yıldır Önder Apo, Türk devletinin gardiyanlığında dünyada türü ve benzeri görülmemiş bir tecrit ve işkence sistemi altında tutuluyor. Bu sistem, Önder Apo şahsında Kürdistan halkı üzerinde yürütülmeye devam ediyor. Britanya’da yaşayan Kürt gençleri olarak 9 Ekim komplosunu şiddetle kınıyoruz, mücadele edeceğiz, direneceğiz savaşacağız. Komplocular yenilecek, Önder Apo özgürleşecek” dedi.

Gençlerin yürüyüşlerinin son gününde Tottenham Court’tan Parlamento binasına doğru yürüyüşe geçecek, buradaki yapacakları miting ile eylemlerini sonlandıracak.