GÖRÜNTÜLÜ

Bask'tan mesaj: Çözüm için Abdullah Öcalan özgürleşmeli

Bask ülkesinin İşçi Sendikaları Birliği (LAB), “Kürt sorununa demokratik bir çözüm bulunması için Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü kilit önemde” dedi.

ÖZGÜRLÜK HAMLESİ

Bask ülkesinin İşçi Sendikaları Birliği (LAB), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun yıl dönümü dolayısıyla üye ve yöneticileri ile birlikte videolu mesaj yayımladı. Bugüne kadar küresel düzeyde süren ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ hamlesini en üst düzeyde sahiplenen LAB üye ve yöneticileri, hem PKK bayrağı taşıdı hem de küresel hamlenin afiş ve dövizlerini.

LAB adına açıklama yapan Uluslararası İlişkiler Sözcüsü Koldo Saenz,  "Bugün Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplo operasyonunun başlamasının yıl dönümü. Operasyonun üzerinden 26 yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen Öcalan hâlâ İmralı'da insanlık dışı koşullarda, dış dünya ile iletişim kurmadan, durumu hakkında hiçbir bilgi alınmadan ve hayatta olup olmadığını bilinmeden cezaevinde tutulmaktadır. Bu nedenle LAB olarak özgürlüğünü talep ediyoruz ve bunu iki nedenle yapıyoruz: tutukluluğu ciddi bir insan hakları ihlali olduğu için ve Öcalan'ın özgürlüğü Kürt sorununun demokratik çözümü için kilit önemde olduğu için. Bu nedenle Öcalan'ın serbest bırakılmasını ve Kürt sorununun demokratik çözümünü talep ediyoruz.”

LAB 15 Şubat 2023 yılında Bask ülkesindeki 6 sendika ile birlikte Abdullah Öcalan’a özgürlük hamlesi kapsamında yapılan basın toplantısının öncülüğünü gerçekleştirmişti. Sendika ayrıca bugüne kadar hamlenin başarıya ulaşması için İspanya genelindeki sendikal hareketlere de öncülük ederek, çok sayıda eylem, etkinlik ve organizasyon tertip etti.