GÖRÜNTÜLÜ

Londra’da gençler 3 günlük yürüyüş başlattı

Londra’da Devrimci Gençlik Hareketi tarafından küresel hamleye destek vermek ve 9 Ekim komplosunu protesto etmek amacıyla 3 günlük uzun yürüyüş başlatıldı. Yürüyüşçüler, “Önder Apo özgürleşecek, komplocular yenilecek” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan küresel hamle kapsamında Britanya Devrimci Gençlik Hareketi tarafından Londra’da 3 günlük bir uzun yürüyüş başlatıldı.

Londra Kürt Toplum Merkezi önünde bir araya gelen gençler sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok Jiyan Nabe”, “Bijî Gerilla” şeklinde sloganlar attı. 

Abdullah Öcalan’a özgürlük hamlesine ilişkin afiş ve pankartlar taşıyan gençler, Abdullah Öcalan ve Kürdistan Özgürlük Gerillaları için söylenen şarkılar eşliğinde halay çekti. 

Burada Britanya Abdullah Öcalan’a özgürlük hamlesi adına bir konuşma yapan Ercan Akbal, küresel çapta süren hamleye değinerek, “Bugün Önder Apo’nun paradigması tüm dünyada yankı bulmuş ve Önder Apo, demokratik konfederalizm paradigması ile komployu parçalamıştır. Önder Apo’nun esaret altında tutulması kabul edilemezdir. Önder Apo, demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü  paradigması ile bu komployu boşa çıkarmıştır. Bugün tüm dünyada süren Önder Apo’ya özgürlük hamlesi de Önderliğin esaretinin artık kabul edilemez olduğunu ifade ediyor” dedi. 

Akbal, 9 Ekim Uluslararası Komplosu’nun yıl dönümüne işaret ederek komplocuları lanetledi “Önder Apo özgürleşecek, komplocular yenilecek” dedi. 

Konuşmanın ardından onlarca genç üzerinde Abdullah Öcalan’ın resimlerinin olduğu flamalar, şarkılar ve sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Haringey bölgesinde başlayan yürüyüşe çevre halk tarafından yoğun ilgi gösterilirken, araçların korna çalarak destek vermesi dikkat çekti. 

Bildirilerin dağıtıldığı yürüyüş sırasında Kürt müzisyenler, devrim şarkıları söyledi. 

Üç gün sürecek olan yürüyüş, 10 Ekim’de Parlamento binası önünde sona erecek.

Yürüyüşe katılanlar ise duygu ve düşüncelerini ANF ile paylaştı. 

‘KÜRT HALKI BAŞARACAK’

Yürüyüşe katılanlardan biri olan Kürt sanatçı Mir Serhad, “Halkımız ayağı kalkmalıdır. Önder Apo’yu selamlıyoruz ve özgürlüğü için sokaklarda, meydanlarda olacağız. Bugün birlik gündür. Kürt halkı başaracak. Önder Apo’yu selamlıyoruz Kürdistan gerillasını selamlıyoruz. Artık sömürgeciliği kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Önderliğimiz özgürleşene kadar mücadele edeceğiz” dedi.

‘ÖNDER APO’SUZ YAŞAMI KABUL ETMEYECEĞİZ’

Gençlik Hareketi Sözcüsü Mazlum Çewlik, üç gün boyunca gün yürüyeceklerini belirterek, “Önder Apo’suz yaşamı kabul etmeyeceğiz. Ya özgürlük ya özgürlük diyoruz. Bizler Rêber Apo’nun fedaisiyiz. Tüm dünya bunu bilmeli ve halkımız bu özgürlük yürüyüşüne katılmalıdır” diye kaydetti. 

‘ÖNDERLİK ÖZGÜRLEŞECEK’

Yürüyüşe katılanlardan biri de 72 yaşındaki Heval Seyda. Heval Seyda bir yılını dolduran hamleye dikkat çekerek, “Yürüyüşümüz coşkulu ve güzel. Önderliğimizin özgürlüğü için yürüyoruz. Önderlik özgürleşecek Kürdistan halkı özgürleşecektir. Bizler yürüyüşümüzü sürdüreceğiz, yorulmayacağız” diye konuştu. 

‘ÖNDERLİĞİN PARADİGMASI ROJAVA’DA YAŞAM BULDU, SIRA DÜNYADA’

Gençlik Hareketi’nden Hamza Amed ise şöyle konuştu: “Mutlak tecridi parçalayacağız, Önderliği özgürleştireceğiz. Biz bu faşist devleti tanımıyoruz, tanımayacağız. Bizler durmayacağız Önderlik özgürleşene kadar. 9 Ekim Komplosu’nı Önderliğin paradigması boşa çıkarmıştır. Ve Önderlik paradigması Rojava’da yaşam buldu. Şimdi sıra dünyada” dedi.

Elif adlı genç kadın da, Kürt halkının özgürlüğünün Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünden geçtiğini ifade ederek, herkesi komployu lanetlemeye ve özgürlük yürüyüşüne davet etti. 

Gençlerin başlattığı yürüyüş Londra’nın en merkezi bölgelerinde gerçekleşecek. Gençlerin coşkusu sürerken, ilk gün kentin önemli merkezlerinden Old Street’te tamamlanacak.