Amed’de 13 Ekim seferberliği sürüyor

Amed’de 13 Ekim’de gerçekleştirilecek “Özgürlük Mitingi” için aralarında DEM Partili vekillerin de olduğu siyasetçiler ve sivil toplum temsilcileri, halkı mitinge çağırmaya devam etti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) ve birçok kurum temsilcisi, Amed merkez ve ilçelerinde broşürler dağıttı. 

Çalışmalar bu kez Sûr ve Yenişehir ilçelerinde yapıldı. DEM Parti milletvekilleri Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Adalet Kaya ve Ferit Şenyaşar ile çok sayıda kişi katıldı. Pâluke (Çarıklı) Mahallesi’nde birçok ev ve pazar yeri ziyaret etti, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. 

Ferit Şenyaşar, “Barış sevdalısı tüm halkımızı prangaları ve zincirleri kırmak adına 13 Ekim’de İstasyon Meydanı’nda yapılacak olan mitinge katılmaya davet ediyoruz” dedi. 

Yenişehir ilçesinde de TJA aktivistleri, DEM Parti milletvekilleri Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Adalet Kaya ile çok sayıda kişi aynı amaçla bildiri dağıttı. 

DEM Parti Yenişehir İlçe Örgütü binası önünde bir araya gelen heyet, "Jin, jiyan, azadî" ve " Bijî berxwedana jinan" sloganlarıyla miting için bildiri dağıtımına başladı. 

DEM Parti Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, "Komploya karşı özgürlük için İstasyon Meydanı'nda saat 13.00’da buluşuyoruz. Bize dayatılan tüm olumsuzlukları, savaşı, yoksulluğu, şiddeti, tecridi kabul etmiyoruz” dedi. 

DEM Parti Amed milletvekili Adalet Kaya'da, mitingin önemine dikkat çekerek, herkesi 13 Ekim'de saat 13.00'te İstasyon Meydanı'na davet etti.