PKK: Hamlenin ikinci yılına daha güçlü katılalım

PKK, 9 Ekim komplosunun yıldönümü vesilesiyle yayınladığı açıklamada komplocu güçleri kınadı ve “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm Hamlesi”ne daha güçlü katılım çağrısında bulundu.

9 EKİM KOMPLOSU

PKK Yürütme Komitesi imzası taşıyan açıklamada 9 Ekim 1998 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılmasıyla başlayan uluslararası komployu düzenleyen güçler kınandı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa siyasi çözümü hedefleyen hamleye de dikkat çekilen açıklamada, “Komployu bir kez daha lanetliyor, komploya karşı 26 yıllık büyük mücadelenin kahraman şehitlerini bir kez daha saygıyla anıyor, başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm halkımızı ve dostlarımızı Hamlenin ikinci yılına giriş eylemlerine çok daha güçlü ve kitlesel katılmaya çağırıyoruz!” denildi.

PKK Yürütme Komitesinin açıklaması şu şekilde: “Önder Apo’nun imhasını, PKK’nin tasfiyesini ve Kürt soykırımının tamamlanmasını hedefleyen 9 Ekim 1998 uluslararası komplo saldırısının 26’ncı yıldönümünü yaşıyoruz. Komploya karşı 26 yıllık büyük mücadelenin son planlı aşaması olan ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü hedefleyen Küresel Özgürlük Hamlesi birinci yılını doldurup ikinci yılına giriyor. ABD öncülüğündeki komplocu güçler, 26 yıldır yürüttükleri saldırılarla Ortadoğu’yu kan gölüne çevirdiler. Önder Apo öncülüğünde halkımızın ve dostlarımızın yürüttüğü 26 yıllık özgürlük ve demokrasi mücadelesi ise geleceğimizi aydınlattı ve tüm insanlığa umut oldu.

Bu temelde, öncelikle 9 Ekim uluslararası komplosunu, 26’ncı yıl dönümünde bir kez daha lanetliyor, tüm komplocu güçleri insanlık suçu oluşturan bu zalim politikalarını gözden geçirmeye davet ediyoruz. Önder Apo’nun 26 yıldır komplo saldırısı karşısındaki tarihi duruşunu ve eşsiz direnişini selamlıyor, her zaman bu zafer çizgisini esas alacağımızı belirtiyoruz. Kadınlar ve gençler öncülüğünde halkımızın ve dostlarımızın 26 yıldır komploya karşı geliştirdikleri büyük mücadeleyi selamlıyoruz. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü ve Kürt sorununun çözümünü hedefleyen Küresel Özgürlük Hamlesinin ikinci yılını her alanda eylemlerle karşılayan herkesi kutluyor, başarılar diliyoruz. 9 Ekim komplosuna karşı “Güneşimizi Karartamazsınız” fedai direnişinin tüm kahraman şehitlerini, Halit Oral ve Aynur Artan yoldaşlardan PKK Merkez Komite Üyesi Dersim Nurhaq yoldaşa kadar uzanan on binlerce şehidimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Uluslararası komplo saldırısını ve onu devam ettiren İmralı tecrit, işkence ve soykırım sistemini, Önderlik ve Şehitler Çizgisinde yürüttüğümüz özgürlük ve demokrasi mücadelesiyle tamamen yenilgiye uğratacağımızı belirtiyoruz.

Bilindiği gibi, uluslararası komplo saldırısı yaşanan üçüncü dünya savaşı içinde örgütlendi ve bu savaşla iç içe yürütüldü. Bu temelde üçüncü dünya savaşı ile uluslararası komplo saldırısını geliştiren güçler aynı güçler oldu. Önder Apo’nun imhası temelinde Kürt özgürlüğünü ve Ortadoğu demokratikleşmesini engellemek isteyen bu güçler, 26 yılda Ortadoğu’yu ve dünyanın birçok alanını kan gölüne çevirdiler. Başta kadınlar olmak üzere tüm ezilenlere ve ezilen halklara yönelik gladio biçimindeki özel savaş saldırılarını dünyanın dört bir yanında zirveye çıkardılar. Tıpkı toplum kırım gibi, doğa kırımını da geliştirerek, insanlığın temel yaşam alanlarını yok olma noktasına getirdiler. Bütün bunlarla küresel kapitalist modernite sistemi, bugün insanlığın doğal ve toplumsal yaşam gerçeğini tehdit eden en büyük tehlike haline geldi.

Fakat ne yapsalar ve hangi yöntemi kullansalar da uluslararası komplo güçleri söz konusu saldırılarında başarılı olamadılar. Komplocu saldırıları en başta Önder Apo’nun tarihi duruşu ve büyük direnişi kırdı. Önder Apo, özgürlükçü duruş ve direniş tarzıyla imhayı, idamı ve çürütme politikasını yerle bir etti. Geliştirdiği Demokratik Uygarlık Sistemi ve Demokratik Modernite Paradigmasıyla komplocu saldırının zihniyet ve ideolojik temellerini yenilgiye uğrattı. Kendisini tüm ezilenlere kurtuluş yolunu gösteren Küresel Önder haline getirerek, İmralı işkence ve tecrit duvarlarını paramparça etti. Şimdi Apocu hakikat açıklaması ve aydınlanma temelinde tüm insanlık bilinçleniyor, örgütleniyor ve kapitalist moderniteye karşı demokratik moderniteyi geliştiriyor.

Kuşkusuz Önder Apo öncülüğünde komploya karşı en büyük direnişi partimiz ve gerilla güçlerimiz verdi. Partimizin kadro ve yurtseverleri, 26 yıl boyunca “Güneşimizi Karartamazsınız” şiarıyla tam bir fedai direnişi geliştirdi. HPG ve YJA-STAR gerillaları, başta Zap olmak üzere tüm Medya Savunma Alanlarında ve Kürdistan’ın dört bir yanında tarihi direniş destanları yazdı. Kendini yenileyerek ve tünel-tim koordineli savaşını geliştirerek, AKP-MHP faşist ordusunu Medya Savunma Alanlarında çıkmaza soktu. Bugün Kürdistan Özgürlük Gerillasının kahramanlık eylemleri faşist-soykırımcı güçleri kahrederken, tüm özgürlük ve demokrasi güçlerine moral ve coşku kaynağı oluyor.

Elbette Önder Apo ve gerilla öncülüğünde en çok kadınlar ve gençler direniyor, halkımızın ve dostlarımızın komploya karşı özgürlük direnişine öncülük ediyor. Kürt gençliği, gerilladan kitle eylemine kadar her türlü mücadele biçimini örgütleyen ve yürüten en temel güç oluyor. ‘Jin Jiyan Azadi’ sloganıyla tüm dünyayı etkileyen Kürt kadınları, geliştirdikleri Kadın Özgürlük Devrimiyle tüm dünya kadınlarını harekete geçirerek, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için mücadelenin öncülüğünü yapıyor. Kadın ve gençlik öncülüğündeki özgürlük direnişi, başta Türkiye olmak üzere Ortadoğu’ya ve tüm dünyaya yayılarak her alandaki yurtsever halkımızı ve demokratik dostlarımızı harekete geçiriyor. Uluslararası komplonun 26’ncı yıldönümünde İmralı işkence, tecrit ve soykırım sistemine karşı ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü hedefleyen mücadele, dünyanın dört bir yanına yayılarak zirve yapmış bulunuyor.

Yurtsever Halkımız ve Dostlarımız!

Komploya karşı 26 yıllık mücadelenin sonuçları açıkça gösteriyor ki, uluslararası komplo saldırısına karşı direnilebilir ve komplo yenilgiye uğratılabilir. Şimdiye kadar yürütülen mücadeleyle onlarca komplo planı boşa çıkartılmış ve komplocu saldırı başarısız kılınmıştır. Önder Apo’nun dahiyane mücadelesi ile Hareketimizin, halkımızın ve dostlarımızın bu mücadeleyi güçlü sahiplenmesi ve yürütmesi uluslararası komployu delik deşik etmiştir. Önder Apo’nun çağrılarına cevap vermeyen başta Türkiye olmak üzere diğer bölgesel güçler, bugün tam bir çözülüşü ve çöküşü yaşar hale gelmiştir. Türkiye ve Ortadoğu için tek kurtuluş yolunun Önder Apo’nun fikirleri ve çözüm projeleri olduğu, bugünkü çıkmaz ve çöküşten ancak demokratik ulus ve demokratik konfederalizm projeleriyle kurtulunabileceği açıkça anlaşılmıştır.

Artık fazla söze gerek kalmayacak kadar gerçekler açığa çıkmıştır: Ya ‘Özgür Kürdistan Demokratik Ortadoğu’ formülüyle sorunların çözüm yolu açılacak ya da çığırından çıkmış olan mevcut savaş içinde bölge daha çok parçalanıp güçten düşecektir. Ya kadın özgürlüğü temelinde toplumsal özgürlük gerçekleşecek ya da erkek egemen zihniyet ve sistem altında milliyetçilik ve dincilik Ortadoğu’yu kasıp kavurmaya devam edecektir. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü hedefiyle bir yıldır yürütülen Küresel Özgürlük Hamlesi göstermiştir ki, sömürgeci-emperyalist saldırılar kırılıp, erkek egemen milliyetçilik ve dincilik yenilebilir, Kürt ve kadın özgürlüğü temelinde Ortadoğu’da özgür yaşam ve demokratik konfederal birlik sağlanabilir. O halde uluslararası komployu yenileyerek sürdürme çabaları sonuç vermeyecek, 27’nci yıl mücadelesinde komplo yenilerek Kürt özgürlüğü temelinde Ortadoğu demokratikleşmesinin önü açılacaktır.

Komploya karşı 26 yıllık tarihi direnişin son aşaması olan Küresel Özgürlük Hamlesi, birinci yıl mücadelesiyle zaferin mümkün ve de yakın olduğunu bize açıkça göstermiştir. AKP-MHP faşizmi ve onun yönetiminde TC sistemi artık yolun sonuna gelmiştir. Kürt düşmanı faşist, sömürgeci ve soykırımcı zihniyet ve sistemle daha fazla yürünemeyeceği açığa çıkmıştır. Bu zihniyet ve sistemi artık ne dostları kaldırabilmekte ve ne de halklar kabul etmektedir. O halde, Kürt özgürlüğüne dayalı Demokratik Türkiye ve Demokratik Ortadoğu’nun önü açılmıştır. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamanın zamanı gelmiştir. Hukuki ve siyasi alandaki son tartışmalar ve gelişmeler bunu açıkça ortaya koymaktadır.

O halde, Küresel Özgürlük Hamlesinin ikinci yıl mücadelesini böyle bir yaklaşımla, kesin zafer ve sonuç alma hedefiyle yürütmek gerekir. Bunun dışındaki bir yaklaşım ve tutum doğru ve yeterli değildir. O halde, tüm Hareket, halk ve dostlar olarak, gerilla, kadın ve gençlik hareketleri olarak her alandaki mücadelemizi bu hedefi başaracak temelde geliştirelim! Tam bir seferberlik halinde Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü hedefleyen Küresel Özgürlük Hamlesini her alana yayalım ve daha da büyütüp güçlendirelim! Yeni ve zengin eylem biçimleriyle hamleyi sonuç alıcı kılalım! Bekleyen ve geriye çeken değil, önde giden ve sürükleyen olalım! Hamlenin ikinci yılında Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü mutlaka sağlayalım!

Bunlar temelinde komployu bir kez daha lanetliyor, komploya karşı 26 yıllık büyük mücadelenin kahraman şehitlerini bir kez daha saygıyla anıyor, başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm halkımızı ve dostlarımızı Hamlenin ikinci yılına giriş eylemlerine çok daha güçlü ve kitlesel katılmaya çağırıyoruz!”