GÜNDEM 8 EKİM 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim Komplosu’nun yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilecek eylemler takip edilecek.

- KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık: “Rêber Apo, komplocuların amaçlarını boşa çıkardı ve İmralı’da yeni bir paradigma geliştirdi. Bugün yaşanan savaşların çözümü de Rêber Apo’nun paradigmasındadır” dedi.

- PKK, 9 Ekim komplosunun yıldönümü vesilesiyle yayınladığı açıklamada komplocu güçleri kınadı ve “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm Hamlesi”ne daha güçlü katılım çağrısında bulundu.

- Milli İmralı Politikaları’yla yönetilen İmralı’daki rejim, mevcut ulusal ve uluslararası mevzuatın dışında, aile ve avukatların da erişemediği bir yasal karadelik halini aldı.

- RAJIN, Kürdistan Kadın Gazeteciler Günü'nü selamlayarak, Gurbetelli Ersöz'ü andı. Açıklamada "Kadın kırımına, komploya, soykırıma karşı hakikatin peşini bırakmayacağımızı belirtiyoruz" denildi.

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- AKP iktidarında, şirketlere 386 bin maden ruhsatı verilirken, hiçbir denetimleri yapılmadı. Denetimsiz, sağlıksız ve kuralsız işletilen madenler yüzünden 2 bin 79 maden işçisi, iş cinayetlerinde hayatını kaybetti.

- Cinsiyetçi, dinci, ırkçı, katliamcı ittifak sonucu Meclis’e Hüda-Par gibi yapıların kadın kazanımlarını, hatta kadının varlığını açıktan hedef alması tesadüf değil. Hizbulkontra yazı dizisinin son bölümü